Foto: Publicitātes foto

Ogres iedzīvotāji ceturtdien protesta akcijā iebilda pret lielveikala "Rimi" būvniecību pilsētas centrā, kur pašlaik līdzās kultūras centram ir zaļā zona. Savukārt Ogres novada domes deputāti šajā jautājumā atlika lēmumus, ceturtdien vēsta portāls "Apriņķis.lv".

Ogres novada domes Tautsaimniecības komiteja ceturtdien izskatījusi septiņu deputātu iesniegumu, kurā ierosināts atcelt minēto teritorijas izmantojumu pieļaujošos saistošos noteikumus un pauda viedokli, ka pļaviņu pareizāk būtu izmantot kultūras un izklaides mērķiem.

Deputāte Ilga Vecziediņa atgādināja, ka pirms vairāk nekā desmit gadiem bijusi līdzīga šīs teritorijas izmantošanas iecere, bijis paredzēts iekārtot atpūtas vietu. Tomē līdz ar novada vadības maiņu mainījušies arī plāni, pret ko iedzīvotāji protestējuši arī toreiz.

Vēl viens iesnieguma parakstītājs mēra vietnieks Egils Helmanis uzsvēra - zemes īpašnieki nav pildījuši 2008.gadā noslēgto līgumu, kas paredzēja labiekārtošanas darbus teritorijā. Viņš uzskata, ka pie kultūras centra varētu būt vieta nelielai estrādei. Pašreizējo Ogres estrādi pašvaldība vairs nevar izmantot, jo tā – tāpat kā tautas nams – ir privatizēta.

Domes deputāti, nevienam nebalsojot pret vai atturoties, nolēma lūgt problēmu izvērtēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) juristiem un jautājumu vēlreiz izskatīt pēc VARAM atzinuma saņemšanas.

Tikmēr piketētāji uzstāja, ka šajā vietā būvēt nevajag neko vai arī ierīkot vietu kultūras pasākumiem.

"Domāju, tur nevajadzētu būvēt neko. Blakus ir piemineklis politiski represētajiem. Nebūtu glīti, ja tas būtu, tā teikt, lielveikala ēnā," atzina viens no piketa dalībniekiem Kristaps Zvirgzds.

Kāda no piketētājām Kristīne Eglīte arī pauda uzskatu, ka šajā vietā drīzāk varētu ierīkot atpūtas vietu, piemēram, nelielu estrādi, jo Ogres estrāde ir privatizēta un "tur vairs nekas nenotiek".

Piketētāju plakātos bija lasāmi aicinājumi neizdzēst "pēdējo zaļo vaibstu" pilsētas centrā un ņemt vērā represēto viedokli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!