Ogres iedzīvotāja, kura pagājušajā nedēļā alkohola reibumā bez uzraudzības atklātā saulē atstāja savu desmit mēnešus veco meitiņu, pēc pārrunām ar Ogres novada Sociālā dienesta darbiniekiem labprātīgi piekritusi ārstēt alkoholismu, ceturtdien raksta laikraksts "Neatkarīgā". Ārstēšanai piekritis arī sievietes civilvīrs.
Cietušā bērna tēvs uzrakstījis iesniegumu bāriņtiesai, ka apņemas pilnībā atbildēt par abu bērnu drošību un dzīvību, laikrakstam stāsta Ogres bāriņtiesas priekšsēdētāja Rita Kasparoviča. Taču, ja situācija neuzlabosies un atkārtosies incidenti, bāriņtiesai nākšoties bērnus no ģimenes izņemt.

Ar abiem vecākiem tikusies Ogres novada Sociālā dienesta sociālā darbiniece atbalstam ģimenei ar bērniem Sarmīte Ozoliņa. Ar vecākiem noslēgt līgums, kurš paredz regulāras konsultācijas pie sociālā darbinieka, kā arī vecākiem izskaidrots nodarījuma smagums, jo tika apdraudēta bērna dzīvība".

Vecākiem arī izskaidroti bērna audzināšanas pamatprincipi un bērna vajadzības attiecīgajā laika posmā, jo sociālie darbinieki secinājuši, ka šie cilvēki neprot būt vecāki. "Māte ir aptvērusi pamatproblēmu – atkarību no alkohola – un pirmdien kopā ar vīru dosies uz klīniku. Tas ir liels solis uz priekšu, jo iepriekš viņa no ārstēšanās atteicās," laikrakstam stāstījusi Ozoliņa.

Ogres rajona policijas preses sekretāre Dzintra Dzene informējusi, ka lietu par administratīvo sodu policija nosūtīs Ogres novada domei, lai to izskata administratīvo lietu komisija. Sodu lems pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 172. panta 4. daļas, par bērna, kas nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšanu bez uzraudzības. Sods var būt brīdinājums vai arī naudas sods līdz 25 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!