Foto: Pixabay

Frankfurtes grāmatu tirgū 8.oktobrī notiks ikgadējo Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvu pasniegšana, kurā tiks apbalvots arī viens literārs darbs no Latvijas.

Ik gadu tiek izvēlētas 11-13 ES dalībvalstis, kandidātvalstis un Eiropas Ekonomiskās telpas valstis tā, lai trīs gadu periodā būtu piedalījusies ikviena valsts. No katras valsts tiek izvirzīts viens uzvarētājs.

Šogad balvas laureāti ir no 13 valstīm: Albānijas, Bulgārijas, Čehijas, Grieķijas, Islandes, Latvijas, Lihtenšteinas, Maltas, Melnkalnes, Serbijas, Nīderlandes, Turcijas un Lielbritānijas.

"ES Literatūras balva ir vienīgā starptautiskā balva, kas godina jaunos talantus Eiropas daiļliteratūrā un ļauj lasītājiem atklāt autorus no citām valstīm," norāda Eiropas izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes lietu komisāre Andrula Vasiliu. "Tā ir arī izdevība atgādināt, ka ES programmas "Radošā Eiropa" gaitā iespējams iegūt finansējumu jaunās literatūras tulkošanai, lai tās sasniegtu pārrobežu auditoriju."

Katrs ES Literatūras balvas laureāts saņems 5000 eiro prēmiju, kā arī izdevēji tiek aicināti iegādāties tiesības izdot uzvarējušo darbu tulkojumus.

Iepriekšējā ciklā ES Literatūras balvu ieguva latviešu rakstnieces Ingas Žoludes darbs "Mierinājums Ādama kokam". Tas notika 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!