Kāda sieviete reibumā ieradusies Jēkabpils Sociālajā pārvaldē, un, būdama neapmierināta ar iepriekš atteikto palīdzību, esot sasitusi pārvaldes direktora Jura Tužikova automašīnas stiklu.

Tužikovs BD pastāstīja, ka arī iepriekš ir bijuši gadījumi, kad pārvaldē ierodas iereibuši un agresīvi apmeklētāji. Darbinieces lielākoties ir sievietes, tāpēc viņam nākoties "tēlot policistu" un lūgt ierasties citā dienā un skaidrā prātā. Pārvaldes rīcībā pat esot alkometrs, ko var izmantot šādās situācijās.

Minētais gadījums noticis vēlu pēcpusdienā, kad pārvalde jau beigusi darbu, un Tužikovs devies uz mājām. Sieviete bijusi krietnā alkohola reibumā un vēlējusies iekļūt Tužikova automašīnā. Kad viņai lūgts atnākt rīt un nav atvērtas auto durvis, persona ar dūrēm sākusi sist pa loga stiklu, līdz tas ieplaisājis. Konflikts izsmelts, izsaucot policiju, kas agresīvo sievieti aizturēja.

Tužikovs atzīst, ka līdzīgas problēmas esot arī citur, piemēram, Vācijā sociālajās iestādēs dežurē policisti. Savukārt par Latviju dzirdēts, ka Jelgavas kolēģiem neapmierināts klients darbiniecei metis ar datora monitoru. Līdz šim tik izteikta agresivitāte Jēkabpils pārvaldes telpās vai tās tuvumā neesot novērota. Problemātiskāk savus pienākumus veikt esot tiem sociālajiem darbiniekiem, kuri apzina pabalstu lūdzēju dzīves apstākļus viņu mitekļos.

Iepriekš fiziski nācās ciest SIA "JK Namu pārvalde" darbiniecei, kura pa dzīvokļiem iznēsāja brīdinājumus par parādu samaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!