Šodien pacels Zilo karogu Jūrmalas un Engures pludmalē, aģentūru LETA informēja Zilo karogu nacionālā koordinatore Ieva Ulme.
Šodien plkst.11 Zilais karogs tiks pacelts Jūrmalas pašvaldības Majoru glābšanas stacijā, bet plkst.14 - Engures pagasta Abragciema kempingā.

Jau ziņots, ka Zilais karogs vakar tika pacelts arī Ventspils pludmalē, Ventspils jahtu ostā un Liepājas pašvaldības pludmalē.

Septīto gadu Latvijā, sākoties aktīvajai tūrisma un atpūtas sezonai, labākajās peldvietās tiks pacelts pasaulē populārākais vides kvalitātes zīmols - Zilais karogs.

Tas ir ekosertifikāts, kurā noteikti peldvietas apsaimniekošanas - gan drošības, gan servisa - kritēriji un stingras vides aizsardzības un informācijas prasības.

Šogad Zilais karogs ir piešķirts piecām Latvijas peldvietām un vienai jahtu ostai. Līdztekus Jūrmalas, Ventspils un Liepājas labākajām peldvietām, šogad Zilā karoga starptautiskā žūrija Kopenhāgenā pozitīvi novērtēja arī Engures pagasta kempinga "Abragciems" peldvietu, kurā karogs tiks pacelts pirmo reizi.

Vienīgā jahtu osta Latvijā, kas šogad atbilst stingrajiem Zilā karoga kritērijiem, ir Ventspils jahtklubs.

Šogad Zilais karogs piešķirts 2442 peldvietām un 632 jahtu ostām.

Vairākām Latvijas peldvietām pasniegti nacionālie peldvietu kvalitātes sertifikāti, kurus piešķīrusi Nacionālā peldvietu un jahtu ostu izvērtēšanas komisija. Peldvietu kvalitātes sertifikātu iniciatīvu Latvijā kopš 2004.gada īsteno Vides aizsardzības klubs sadarbībā ar Vides ministriju.

Peldvietu kvalitātes sertifikātam ir divi līmeņi. Šogad augstākais A līmeņa sertifikāts pasniegts Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera peldvietai un Rīgas pašvaldības Vecāķu peldvietai, savukārt B līmeņa sertifikāta novērtējums - Liepājas pašvaldības Beberliņu ezera peldvietai un Rīgas pašvaldības Vakarbuļļu peldvietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!