Skrundas novada pašvaldības nepiekrīt piespiedu apvienošanās projektam, informēja Nīkrāces pagasta padomes priekšsēdētāja Benita Lielāmere.
Skrundas novada pašvaldību vadītāji pirmdien tikās ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvjiem, lai apspriestu jautājumu par Skrundas novada veidošanu.

Kā sacīja Lielāmere, Skrundas novada pašvaldības ministrijas pārstāvjiem izvirzīja vairākus priekšlikumus un prasības, lai tās būtu gatavas atkārtoti sēsties pie sarunu galda un risinātu jautājumu par Skrundas novada pašvaldību apvienošanos.

Pašvaldības nepiekrīt piespiedu apvienošanai, kamēr nav izdarītas izmaiņas likumdošanā. Patlaban Saeimā ir iesniegti divi jauni likumprojekti - likums par pašvaldībām un grozījumi likumā par pašvaldībām. Pagaidām nav zināms, kuru no abiem likumprojektiem Saeima pieņems.

Nīkrāces pagasta padomes priekšsēdētāja norādīja, ka joprojām nav izdarītas izmaiņas likumā par pašvaldību vēlēšanām. Līdzšinējais likums paredz, - ja pašvaldībā ir vairāk nekā 5000 iedzīvotāju, pašvaldību vēlēšanās var piedalīties partijas, taču laukos lielākoties ir vēlēšanu apvienības, nevis partijas.

Apvienojot Skrundas novada pašvaldības, iedzīvotāju skaits pārsniegtu 5000 un līdz ar to vēlēšanās varētu piedalīties tikai partijas, norādīja Lielāmere.

Skrundas novada pašvaldības sarunu laikā norādījušas, ka tām piespiedu apvienošanās pagaidām nav pieņemama, jo joprojām nav pieņemtas valsts atbalsta investīciju programma un nav zināms, cik liels atbalsts paredzams no valsts tālākai attīstībai.

Pirmdien sarunās piedalījās Skrundas, Nīkrāces. Rudbāržu, Laidu un Raņķu pagasta pašvaldību vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!