Starp Rēzeknes pilsētas siltumapgādes jautājumu risināšanā iesaistītajām pusēm Rēzeknes domi un SIA "Latgales enerģija" ir panākts kompromiss - tiek pārtraukti sāktie tiesvedības procesi un visi siltumapgādes jautājumi tiek risināti pārrunu ceļā.
Par to šodien preses konferencē informēja Rēzeknes domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse un SIA "Latgales enerģija" līdzīpašnieks Arnoldas Burkovskis.

Pašlaik tiek strādāts pie nodomu protokola projekta izstrādes, kas noteiks pušu saistības un pienākumus siltumapgādes jautājumu risināšanā, balstoties uz 2005. gadā noslēgto līgumu starp SIA "Latgales enerģija" kā operatoru un AS "Rēzeknes siltumtīkli" par ilgtermiņa aktīvu nomu.

Šādu savstarpējo vienošanos starp Rēzeknes domi, "Rēzeknes Siltumtīkliem", SIA "Rēzeknes enerģija" un "Latgales enerģiju" varētu parakstīt nākamnedēļ.

"Tiklīdz bijām vienojušies, ka nerunāsim par to, kas bija vakar, tā sarunas starp iesaistītajām pusēm sāka ritēt citā, visām pusēm labvēlīgā gultnē," žurnālistiem preses konferencē sacīja Burkovskis.

Vjakse piebilda, ka ir parakstīts līgums par dabasgāzes piegādi "Latgales enerģijai", aresti no kontiem noņemti un pilsētā ir nodrošināta kvalitatīva siltumapgāde.

Jau ziņots, ka sarežģītā situācija Rēzeknes pilsētas siltumapgādē sākās pēc tam, kad "Latgales enerģijas" nenomaksāto parādu dēļ AS "Latgales Gāze" (LG) pārtrauca dabasgāzes piegādi divām pilsētas katlumājām īsi pirms apkures sezonas sākuma.

Patlaban Rēzeknes dome, LG un "Rēzeknes enerģija" parakstījuši līgumu par dabasgāzes piegādēm, bet "Rēzeknes enerģija" veikusi 400 000 latu priekšapmaksu LG kā garantu par dabasgāzes piegādēm. Šonedēļ pilsētā sākta apkure ar dabasgāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!