Pankūku mīklai:

3 lielas olas

150 g miltu

2 tējk. cukura

Šķipsniņa sāls

375 ml piena

4 ēd. k. sviesta

Pildījumam un mērcei:
250 g rikotas siera
150 g cukura
90 g citronu mizas cukātu
90 g rupji kapātas tumšās šokolādes
1 tējk. malta kanēļa
1 tējk. ruma
4 tējk. svaigi spiestas apelsīnu sulas
1 liela apelsīna miza, mizota garā strēmelē un sagriezta 20 cm garos gabalos
500 g svaigu vai saldētu aveņu

Pagatavošana:

Lielā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas. Otrā bļodā ieber miltus, cukuru un sāli un pakāpeniski pielej pienu, nepārtraukti maisot, lai neveidotos kunkuļi. Pievieno olas un kuļ, kamēr izveidojas viendabīga mīkla. Pārsedz ar dvielīti un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī. Pirms lietošanas vēlreiz uzputo. Cepšanai izmanto sviestu. Izcep 12 pankūkas.

Vidēja izmēra bļodā saputo sieru ar 50 g cukura.

* Pievieno cukātus, šokolādi, kanēli, rumu un 2 tējk. apelsīnu sulas. Labi samaisa.

* Katras pankūkas vidū ieliek 1 ēd. k. maisījuma. Paceļ maliņas, izveido mazus sainīšus un apsien ar apelsīna mizas strēmeli.

* Atlikušo cukuru un apelsīnu sulu maisot karsē, līdz cukurs izkusis.

* Liek avenes virtuves kombainā un samaļ.

* Maltās avenes pievieno cukura un sulas maisījumam. Uz lēnas uguns karsē ~5 minūtes, līdz maisījums sabiezē.

* Izberž caur sietiņu, lai atbrīvotos no sēklām, un stundu atdzesē ledusskapī.

* Sainīšus pasniedz ar aveņu mērci.

Avots: 'Gardēža pavārgrāmata'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!