Liepājas tiesa par Aizputes sporta halles nodedzināšanu Jānim Voldemāram Rūtiņam piespriedusi nosacītu sodu uz vienu gadu ar pārbaudes laiku uz gadu, informēja Liepājas tiesas priekšsēdētāja palīdze Velga Lūka.
Tiesa no Rūtiņa nolēma piedzīt Ls 26 066 par labu SIA "Lejaskurzemes sports". Spriedums ir stājies likumīgā spēkā.

Liepājas rajona prokuratūra Rūtiņam uzrādījusi apsūdzību pēc Krimināllikuma 186.panta 2.daļas par mantas iznīcināšanu un bojāšanu aiz neuzmanības.

Rūtiņš ir "Lejakurzemes sports" treneris, kurš, pārkāpjot ugunsdrošības noteikumus, bija labojis Aizputes sporta halles jumtu. Viņš bija sildījis jumta segumu ar atklātu liesmu, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Aizputes sporta hallē izcēlās pagājušā gada 18.oktobrī. Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki konstatēja, ka deg sporta halles augšējās konstrukcijas un siltumizolācija.

Ugunsgrēkā, kas plosījās 900 kvadrātmetru platībā, tika deformētas metāla konstrukcijas, tādēļ sporta halle sagruva un pilnībā nodega. Neskartas palikušas palīgtelpas un inventārs, kas glabājies palīgtelpās.

Šī bija Liepājas rajona padomes vienīgā sporta halle un rajona volejbola centrs, ko apsaimnieko SIA "Lejaskurzemes sports". Tajā trenējās gan sporta skolas audzēkņi, gan aizputnieki un tuvākās apkārtnes ļaudis.

Sporta komplekss nav bijis apdrošināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!