Nepilnus piecus mēnešus pēc tam, kad valdība nodevusi pašvaldībai bijušā Jelgavas Pārlielupes cietuma telpas, par objekta pielietojumu skaidrības nav, vien zināms, ka vietvara apbūves tiesības iecerējusi nodot konkursa kārtībā, ziņo "Jelgavnieki.lv".

Kā ar pašvaldības preses sekretāres Līgas Klismetas starpniecību norāda Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilis Ļevčenoks, Pārlielupes cietuma ēkas ir sliktā tehniskā stāvoklī, tādēļ tās nav izmantojamas. Amatpersona gan akcentē, ka, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai valstī, pašvaldība sludinās konkursu par apbūves tiesību iegūšanu šajā teritorijā, un konkursa nosacījumos iekļaus punktu, kas paredz veco ēku nojaukšanu.

Iepriekš toreizējā Jelgavas mēra vietniece, tagadējā pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne intervijā vietējās varas oficiālajam izdevumam pieļāva publiskās un privātās partnerības modeļa ietvaros izveidot ģimenes atpūtas pilsētiņu.

Pārlielupes cietuma telpas pašvaldībai tika nodotas šā gada maijā. Nekustamais īpašums sastāv no vienas zemes vienības 24 138 kvadrātmetru platībā un 13 būvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!