Foto: LETA
Par Jūrmalas mēru ceturtdien vēlu vakarā ievēlēts LPP/LC pārstāvis Gatis Truksnis, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Par viņa iecelšanu balsoja astoņi domnieki, pret – septiņi.

Pēc ievēlēšanas Truksnis norādīja - viņš ticot un cerot, ka izdosies strādāt tā, lai jau pēc mēneša vai diviem deputātu atbalsts pieaugtu, un lai katrs domnieks sajustu, ka ir iesaistīts domes darbā.

Truksnis solīja, ka jau tuvākajā laikā sāks sarunas ar katru deputātu individuāli, apkopos viedokļus, mēģinās tos sabalansēt un virzīties tālāk. Kā svarīgākos pirmos veicamos darbus Truksnis minēja, turpināt darbu pie nekustamā īpašuma nodokļa problēmas, sagatavoties apkures sezonai un pēc iespējas samazināt tarifa lēcienu, kā arī sagatavot investīciju plānus un plānot nākamā gada budžetu.

Jaunievēlētais mērs atzina, ka būtu jālikvidē paralēlās domes struktūras, piemēram, domes valde. Jāmēģina vairāk funkciju uzticēt vietniekiem - pēc Trukšņa domām ar vienu vietnieku esot par maz, jo vajadzētu vismaz divus - Māris Dzenītis jau esot viens vietnieks, bet otrs vietnieks varētu būt Larisa Loskutova (SC).

Kopā ar funkcijām vietniekam vajadzētu deleģēt arī atbildību. Truksnis minēja, ka būtu jāatjauno kapitālsabiedrību pārvaldes nodaļa, kurā speciālisti veiktu pašvaldības kapitālsabiedrību uzraudzību. Šī nodaļa varētu būt, kāda mēra vietnieka tiešā pakļautībā.

Truksnis arī pauda cerību, ka izdosies deputātus apvienot, jo beidzot "ir jābeidz kašķēties un jāsāk strādāt."

Truksnis ir LPP/LC Jūrmalas nodaļas vadītājs, pilsētas domē ievēlēts no apvienotā LZS, KDS un LPP/LC saraksta.

Viņš ir dzimis 1969.gadā, ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātes Svešvalodu fakultātē, pirms diviem gadiem ieguvis arī tiesību zinātņu bakalaura grādu LU. No 1998.gada līdz 2004.gadam strādājis Rīgas domes Finanšu departamentā par iepirkumu speciālistu, 2004.gadā strādājis kā jurists Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, bijis SIA "Jūrmalas siltums" valdes loceklis un Jūrmalas pilsētas izpilddirektors.

Jūrmalas mēra krēsls kārtējo reizi kļuva vakants, jo ceturtdien vakarā dome atcēla no priekšsēdētāja amata "Pilsoniskās savienības" pārstāvi Romualdu Ražuku.

Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Tomēr septembra sākumā astoņi Jūrmalas domes deputāti Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.
Pieprasījumu ārkārtas sēdes sasaukšanai parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis un Munkevics. Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka, kura tika izslēgta no partijas "Sabiedrības citai politikai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!