Izvērtējot pagājušā gada darbu, valsts mērogā par labāko robežapsardzības nodaļas priekšnieku atzīts Jelgavas pārvaldes Grenctāles robežapsardzības nodaļas priekšnieks, robežsardzes kapteinis Vidmants Rinkuns. Savukārt par labāko robežkontroles punkta vecāko inspektoru nominēts Grenctālē strādājošais baušķenieks robežsardzes virsleitnants Uldis Šķirmants.
26.janvārī Valsts robežsardzes priekšnieks robežsardzes ģenerālis Gunārs Dāboliņš šos robežsargus apbalvoja ar ceļojošajiem kausiem un Atzinības rakstiem. Veicināšanas balvu saņēma vēl viens Grenctālē strādājošais robežsardzes virsniekvietnieks, kinologs Ģirts Freibergs.

“Esam patīkami pārsteigti par tik augstu mūsu darba novērtējumu. No 11 teritoriālajām pārvaldēm mēs saņēmām visvairāk apbalvojumu,” prieku neslēpj Rinkuns. Viņš stāsta, ka robežsargi Grenctālē daudz laika velta mācībām, svarīga ir arī darbinieku profesionalitāte, ilggadējā pieredze. Priekšnieks atzīst, ka pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā darba nav mazāk, taču robežsargi ar pienākumiem sekmīgi tiek galā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!