Pagājušonedēļ paredzētajā termiņā Salacgrīvas pašvaldības budžetā tika ieskaitīts miljons latu par Lāņu muižu. ko pirms trim mēnešiem par 1 miljonu 10 000 latu nosolīja uzņēmējs, miljonārs Kaspars Viškints.
Salacgrīvas domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs apmierināts, ka darījums novests līdz galam, jo tikpat labi miljonārs, kaut zaudējot 100 000 latu drošības naudu, varēja no pirkuma atteikties. Risks bija arī tas, ka pašvaldībai visus šos 3 mēnešus vajadzēja garantēt īpašuma saglabāšanu.

Jau pirms īpašuma pārdošanas Salacgrīvā sprieda, kā lietderīgāk tērēt iegūto miljonu, "Nolēmām, ka nav jēgas to saraustīt gabalos dažādiem projektiem. Būvēsim sporta kompleksu, ar to investējot gan jaunatnē, gan sportā un veselībā," stāstīja pašvaldības vadītājs.

Šajā sakarībā izveidota darba grupa, tā jau sanākusi kopā, lai precizētu programmu. Skaidrs, ka nepieciešama sporta halle (to izmantos arī koncertiem), peldbaseins, tāpat noderētu hostelis, kas nodrošinātu Zvejnieku parka jau esošo piedāvājumu, kā arī iecerētā sporta kompleksa veiksmīgāku izmantošanu. Varbūt hosteļa būvei piesaistīs privāto investoru.

Straubergs lēš, ka abiem objektiem - sporta hallei un peldbaseinam - ar miljonu nepietiks, tālab līdzfinansējumam tiks lūkotas valsts investīcijas. Iespējams, iecerētais būs jāveic 2 kārtās. - Atklāts paliek jautājums par ledus halli. Mēs tai paredzēsim vietu pie iecerētā sporta kompleksa, bet šobrīd vēl šo jautājumu nerisināsim. Viens ir objektu uzbūvēt, otrs - to apsaimniekot. Tādas ledus halles ekspluatācija ir ļoti dārga, - sprieda pašvaldības vadītājs, bilstot, ka ledus hallei nākotnē varētu meklēt alternatīvu risinājumu. Iespējams, varētu tapt brīvdabas hokeja laukums ar sintētisko segumu.

Pēc programmas precizēšanas plānots izsludināt konkursu tehniskā projekta izstrādei. Straubergs, zinot, cik noslogoti ir Latvijas projektētāju biroji, domā mēģināt konkursā iesaistīt arī Lietuvas vai Igaunijas arhitektus. Pirmdien viņš devās uz sadraudzības pilsētu Handevitu Vācijā, kur iecerēta tikšanās ar iespējamiem sadarbības partneriem projektēšanā. Objektam noskatīta vieta teritorijā, kur savulaik jau sāka būvēt viesnīcu - netālu no skolas. Dienā šo kompleksu varētu aizpildīt skolēni, pārējā laikā tas varētu pelnīt. Tur objekts labi saskatāms arī garāmbraucējiem pa Via Baltica. - Ja viss notiks, kā plānots, nākamgad vajadzētu likt pamatus," uzskata priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!