Nākamnedēļ plānota atjaunotās Lielplatones pamatskolas ēkas - muižas pils nodošana, kam pagasts atvēlējis 190 tūkstošus latu, ceturtdien ziņo "Zemgales ziņas".

"Dažādu vajadzību ir daudz, taču, kad no valsts saņēmām 200 tūkstošu latu dotāciju, kas domāta pagastu apvienošanai, nolēmām to izmantot skolas vajadzībām. Izglītība ir mūsu prioritāte," norāda Lielplatones pagasta izpilddirektors Normunds Kursītis.

Skolas atjaunošanu sākta jūnijā. Ir nokrāsota fasāde, nomainīti logi un durvis, jumta segums, lietus notekas, nosiltināti bēniņi un atjaunots balkons.

Būvuzraugs Māris Sarcevics piezīmē, ka darbs tika veikts ar pietāti pret vēsturisko mantojumu. Tā kā ēka ir 1845.gadā būvēts arhitektūras piemineklis, tas ņemts vērā, izvēloties brūngano fasādes krāsu, kāda muižai agrāk esot bijusi. Balkons ir atjaunots, vadoties no 1954.gada fotogrāfijas, jo pēdējos gados tas bija kļuvis nelietojams.

"Līdz šim skolas jumts tecēja, vecie logi gāzās ārā. Tagad viss ir kārtībā. Atjaunotais balkons vedina uz sapņiem, ka to jaukā laikā varētu izmantot kā skatuvi, uz kuras koncertē mākslinieki. Domāju, ka te vizuālās mākslas stundās skolēni varētu novietot molbertus un zīmēt veco muižas parku," teica skolas direktore Aija Melngalve.

Skolas kolektīvs ir pateicīgs deputātiem, kuri nobalsojuši par pagastu apvienošanai piešķirtās dotācijas naudas izmantošanu skolas vajadzībām.

Lielplatones pamatskola senajā muižas pilī atrodas piecpadsmit gadus. Pirms tam muižā bija izvietots Lielplatones lopkopības izmēģinājumu stacijas kantoris, par kuru muižas parkā atgādina dekoratīva mūra siena - tur padomju laikā tika piestiprināti labāko darbinieku portreti.

Runājot par gaidāmo teritoriālo reformu, kuras rezultātā Lielplatones pagasts ietilptu deviņu tagadējo pagastu izveidotajā Jelgavas novadā, lielplatoniešu vidū optimismu gan nemana, ziņo "Zemgales ziņas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!