Foto: Publicitātes foto
Salaspils novada dome piektdien ārkārtas sēdē nolēma lauzt līgumu ar pilnsabiedrību "Uni Būve", kas bija uzņēmusies realizēt pašvaldības nozīmīgāko šī gada projektu – četru izglītības ēku renovāciju.

2010.gada nogalē Salaspils novada pašvaldība parakstīja līgumu ar Vides ministriju un SIA "Vides investīciju fonds" par Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļu piesaistīšanu. Projekta attiecināmās izmaksas ir 1,21 miljons latu, no kurām 750 000 latu sedz Klimata pārmaiņu finanšu instruments, bet 460 000 latu – pašvaldība.

Par šo naudu pašvaldība plānoja paaugstināt energoefektivitāti Salaspils 2.vidusskolas, PII "Atvasīte", PII "Ritenītis" un PII "Saulīte" ēkās. Atklātajā konkursā par tiesībām to darīt piedalījās četri pretendenti, un uzvarēja PS "Uni Būve", ar ko tika noslēgts līgums.

Dome ziņo, ka "Uni Būve" savas līgumā noteiktās saistības nav izpildījusi un situācija ir izveidojusies kritiska – tek jumti, regulāras telpu nopludināšana dēļ bojājas ēku konstrukcijas, dažas telpas ir slēgtas drošības apsvērumu dēļ, ēdināšanas blokos ir demontēta vecā ventilācijas sistēma, bet nav izbūvēta jaunā, rezultātā gan pirmskolas izglītības iestādēs, kurās notiek būvdarbi, gan Salaspils 2. vidusskolas izglītošanas darbs ir būtiski apgrūtināts.

Salaspils novada dome norāda, ka tā jau kopš līguma slēgšanas brīža ir ievērojusi stingru finanšu disciplīnu un regulāri norēķinājās ar ģenerāluzņēmēja biedru SIA "Info Būve", bet būvuzņēmējs nav izpildījis nevienu no līgumā noteiktajiem darbu etapiem un pieļāvis būtiskus kavējumu un darbu neizpildi.

Pašvaldības administrācija arī saņēma signālus par to, ka būvuzņēmējs nenorēķinās ar strādniekiem, un lūdza to pārbaudīt Valsts darba inspekcijai.

Pēc līguma pārtraukšanas ar PS "Uni Būve" Salaspils novada dome nekavējoties izsludinās publiskā iepirkuma procedūru "Pašvaldības ēku PII "Atvasīte", "Ritenītis", "Saulīte" un izglītības iestādes "Salaspils 2.vidusskola" sagatavošana ziemas sezonai, iebūvēto būvmateriālu un konstrukciju apstrāde pret atmosfēras iedarbību un atsevišķu darbu pabeigšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!