"Latvijas Pasts" pabeidzis dienesta izmeklēšanu par Jelgavas rajona Mežciemā izmestajiem preču katalogiem. Pārbaudes gaitā no darba uzņēmumā atbrīvota vainīgā pastniece.
Kā "Ziņas" informē "Latvijas Pasta" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga, uzņēmums arī aicinājis Valsts policiju par šo gadījumu sākt kriminālprocesu pret vainīgo personu. "Līdz šim laikam gan nav saņemta atbilde no policijas," piebilst Kreicberga.

"Ziņas" septembra vidū rakstīja par lasītājas Initas atradumu, kad viņa, pastaigājoties kopā ar meitu netālu no Kārniņiem, pie kāda meža celiņa iepretim pieturai "Lediņu ceļš" grāvmalas krūmos pamanījusi aizdomīgu dažādu žurnālu kaudzīti. Apskatot tuvāk, izrādījās, ka tur izmesti vairāki desmiti dažādu firmu preču izplatīšanas katalogu - jauni, lielākā daļa vēl polietilēna iepakojumos. "Ziņas" pārliecinājās, ka uz katalogiem norādīti gan klientu vārdi, gan adreses, kā arī cita personiska informācija.

"Šāda darbinieka rīcība nekādi nav attaisnojama - tas ir gan darba līguma, gan iekšējās kārtības noteikumu pārkāpums," toreiz uzsvēra Kreicberga.

Pēc pasta vadības teiktā, adresētie katalogi ir līdzvērtīgi jebkuram pasta sūtījumam, piemēram, vēstulei vai pakai. Pastniekam katalogs jāpiegādā klienta dzīvesvietā un jāievieto pastkastītē. Ja tās izmēri neļauj sūtījumu tajā ielikt vai tā neatbilst Pasta noteikumiem (bojāta, nav aizslēdzama), pastniekam jāizraksta aicinājums saņemt sūtījumu pasta nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!