Divu gadu ilgos rekonstrukcijas darbos Jelgavā iecerēts rekonstruēt Dobeles šosejas posmu no Atmodas ielai līdz 5. līnijai, un plānots, ka darbi prasīs piecus miljonus latu.

Pēc rekonstrukcijas jaunā kvalitātē būs šosejas posms no Atmodas ielas līdz 5. līnijai, norāda projekta autori. Tāpat būs izveidotas drošas gājēju ietves, pārejas un veloceliņi, rekonstruēts ārējais apgaismojums, rekonstruētas un izbūvētas inženierkomunikācijas, uzstādītas jaunas sabiedriskā transporta pieturas vietas, izveidota kravas automobiļu stāvvieta.

Pēc projekta būs atjaunota asfalta sega četrām braukšanas joslām un paplašinājumiem kreisā pagrieziena joslām, paredzēts izbūvēt ietves, kas apvienotas ar veloceliņu 2,5 metru platumā. Būs izbūvētas arī drošības saliņas brauktuves vidū. Izveidos apgaismojuma sistēmu, kas ietver ielas, gājēju un velosipēdistu celiņa apgaismojumu.

Kopumā plānotās izmaksas ir 5 371 907 lati, kur Eiropas rekonstrukcijas un attīstības fonda (ERAF) finansējums ir 4 566 121 lats, bet atlikušo daļu veido valsts budžeta dotācija ar pašvaldības līdzfinansējumu.

Kopumā Satiksmes ministrija apstiprinājusi septiņus ERAF projektus tranzītielu sakārtošanai pilsētu teritorijās. Visu projektu kopējās izmaksas būs aptuveni 26,7 miljoni latu, no tām ERAF finansējums ir 16,6 miljoni latu, jo līdztekus Dobeles šosejai Jelgavā paredzēts rekonstruēt Brīvības ielu Liepājā, Rēzeknē - Zilupes ielu, Valkā - vairākas tranzīta maršruta ielas, bet Ogrē - Tīnūžu un Brīvības ielas. Pilsētu tranzītielu un valsts autoceļu posmu rekonstrukcija nepieciešama, jo esošā infrastruktūra ir nolietojusies un nespēj nodrošināt pieaugošo transporta plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!