Vairums augļu un dārzeņu šķirņu ideālā variantā būtu jāuzglabā tumšā un vēsā vietā, vislabāk augļu un dārzeņu nodalījumā ledusskapī vai arī vēsā pieliekamajā kambarī. Ilgstoši uzglabājamiem augļiem un dārzeņiem (āboliem, kāpostiem, saknēm, kartupeļiem) piemērotākais būtu vēss pagrabs (8 līdz 12 grādu temperatūrā).
Ledusskapī neuzglabā:
  • ananāsus, avokado, banānus, mango, melones, papaijas, citrusaugļus;
  • baklažānus, gurķus, zaļās pupas, kartupeļus, ķirbjus, piparus, tomātus un kabačus.

Ledusskapī uzglabā:

  • aprikozes, bumbierus, ogas, vīģes, ķiršus, kivi, nektarīnus, plūmes, vīnogas;
  • lapu salātus, ziedkāpostus, brokoļus, burkānus, galviņkāpostus, redīsus, rožkāpostus, bietes, seleriju, sparģeļus, sīpolus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!