Foto: Shutterstock

Mēs, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startējošo politisko spēku – Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības, Jaunās Vienotības, Jaunās konservatīvās partijas, Attīstībai/Par un Progresīvie – pārstāvji, uzskatām, ka vēlēšanu priekšvakarā nebūtu pieļaujami esošās Rīgas domes pagaidu administrācijas lēmumi, kas skartu patreizējās Rīgas domes pārvaldes struktūru konceptuālās un funkcionālās pakļautības izmaiņas.

Rīgas pagaidu administrācijas loma ir nodrošināt Rīgas pašvaldības struktūrvienību darbības nepārtrauktību, nevis pieņemt politiskus lēmumus par atsevišķu struktūrvienību slēgšanu, reorganizāciju vai jaunu struktūrvienību izveidi.

Tāpat mēs aicinām Rīgas domes pagaidu administrāciju neizmantot savas tiesības, apstiprinot pastāvīgos amatos pašvaldības departamentu, pārvalžu, aģentūru un kapitālsabiedrību amatpersonas.

Šos lēmumus būtu jāpieņem jaunajam Rīgas domes deputātu sasaukumam pēc 29. augustā gaidāmajām vēlēšanām. Līdz vēlētas Rīgas domes izveidošanai kapitālsabiedrību pārvaldes institūciju izveidei jānotiek saskaņā ar likumu, valdes locekļi atlasāmi tikai atklātos konkursos, bet kapitālsabiedrību valžu locekļu skaita samazināšana var notikt, tikai balstoties uz neatkarīgu auditoru ieteikumiem un stingri ievērojot OECD vadlīnijas.

Einārs Cilinskis, Nacionālā apvienība

Edvards Smiltēns, Latvijas Reģionu apvienība

Vilnis Ķirsis, Jaunā Vienotība

Linda Ozola, Jaunā konservatīvā partija

Mārtiņš Staķis, Par!

Viesturs Zeps, Latvijas attīstībai

Mārtiņš Kossovičs, Progresīvie

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!