"Bezmaksas baltmaizes nav," tā otrdien, 10.oktobrī, cilvēkiem bija spiests sacīt Codes pagasta veco ļaužu pansionāta "Derpele" direktors Alvis Feldmanis. Autovadītājs, kurš divas reizes nedēļā no bāzes Rīgā piegādāja ES palīdzības programmā trūcīgajiem paredzēto maizi, 10.oktobrī savācis vien tukšās kastes.
Pansionāts "Derpele" Bauskas rajonā bija vienīgais, kas augusta vidū uzņēmās bezmaksas maizes dalīšanu iedzīvotājiem. Vēlāk pievienojās arī Pestīšanas Armijas Bauskas korpuss. Cilvēki pierada, ka maizi "Derpelē" var saņemt. No 2500 klaipiem mēnesī vien niecīga daļa bija jānoraksta, saka Alvis Feldmanis.

Bezmaksas baltmaizes piegādi Bauskas rajonam un vēl vairāk nekā desmit vietās Latvijā organizēja Maltas ordeņa palīdzības dienesta šim nolūkam izveidota biedrība "Brimod". Ar tās pārstāvi Irinu Zēveli otrdien neizdevās sazināties.

Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktora vietnieks iekšējā tirgus jautājumos Juris Spručs skaidroja, ka 9.oktobrī pa tālruni saņemta ziņa no biedrības "Brimod", ka tā maizi trūcīgajiem vairs nedalīs. Tāpēc ražotājai SIA "Dinella" dots rīkojums samazināt cepiena apjomus.

LAD noslēgtais līgums ar "Brimod" nav lauzts, nav saņemts no biedrības arī rakstisks iesniegums par piegādes pārtraukšanu un šādas rīcības iemesliem, kas tiks izvērtēti, un spriests par sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!