Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 21.maijā ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz Pārventu, kur no plkst. 13.00 norisināsies Pārventas svētki 2011.

Pārventas svētki 2011 tiks atklāti ar svētku gājienu, kurā piedalīsies Ventspils 3. un 5. vidusskolas audzēkņi un pedagogi, kā arī Ventspils vispārizglītojošo mācību iestāžu audzēkņi ar saviem vecākiem. Maršruts - no Ventspils 5. vidusskolas līdz pasākuma centrālajai norises vietai (skvērs pie Sporta halles).

Svētku koncertā pārventniekiem un Ventspils viesiem savas skaistākās dziesmas  dāvinās Gaļinas Poļiščukas teātra observatorijas aktrise, dziedātāja Karīna Tatarinova, muzikāli dramatiskais kolektīvs "Hevre Hahomin" no Ventspils, kā arī ar savu atraktivitāti priecēs grupa "Musiqq" no Liepājas, kuri  šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Diseldorfā.

Par skaistu tradīciju ir kļuvusi Ventspils vispārizglītojošo mācību iestāžu audzēkņu un pedagogu veidotā izstāde "Mazais ziedu paklājs", kura arī šogad visus klātesošos priecēs ar savu krāsainību un daudzveidību.  Tāpat arī īpašu vietu šajos svētkos ieņems sportiski izglītojoša spēle "Vai tu pazīsti Pārventu?", kurā dalībnieki  no Ventspils 3. un 5. vidusskolas parādīs savas zināšanas, savukārt dziesmu ansamblis "Mrija", folkloras kopa "Zdravica", baltkrievu dziesmu ansamblis "Žuravinka" visus klātesošos uzmundrinās ar savām dziesmām.

Bērnu parku "Fantāzija" šajos svētkos pieskandinās bērnu vokālie ansambļi no pirmskolas izglītības iestādēm "Varavīksne", "Margrietiņa", "Pasaka", kā arī Ventspils 3. un 5. vidusskolas audzēkņi Rotaļu pēcpusdienā. Visiem interesentiem būs iespēja savu prasmi un spējas parādīt radošajās darbnīcās.

Svētkos īsts Grāmatu virpulis norisināsies Pārventas bibliotēkā. Ikvienam būs iespēja par izdevēja cenām nopirkt jaunas grāmatas savam priekam un dāvanām, kuras piedāvās dažādi Latvijas grāmatu izdevēju - Atēna, Zelta grauds, Dienas grāmata, Jumava, Mansards, Egmont, Tapals , Nordik, Liels un mazs, Zvaigzne ABC, Jāņa Rozes grāmatnīca u.c.. Katrs grāmatu izdevējs/grāmatnīca iepazīstinās ar savu grāmatu klāstu. Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties nelielos konkursiņos, kuros balvā saņems grāmatas.


"PĀRVENTAS SVĒTKI 2011" PROGRAMMA:

Plkst. 13.00-17.00 Ziedu kompozīciju izstāde "Mazie ziedu paklāji" un "Annels" piepūšamās atrakcijas /skvērs pie sporta halles "Pārventa"/

Plkst. 13.30 Svētku gājiens /no 5. vidusskolas- līdz skvēram pie Sporta halles /

Plkst. 14.00  Svētku koncerts /skvērs pie Sporta halles/

Plkst. 14.00 Sporta sacensības visai ģimenei /sporta halle ,,Pārventa''/

Plkst.15.00 Rotaļu pēcpusdiena /bērnu parks "Fantāzija"/

Plkst. 16.30 Sportiski izglītojoša spēle un viktorīna ,,Vai tu pazīsti Pārventu?" /laukums pie 3. vidusskolas/

Plkst.12.00- 18.00 Grāmatu virpulis- grāmatu tirdziņš. Grāmatu maiņas punkts "Nāc un mainies"/Pārventas bibliotēka/

Bibliotēkas amfiteātra augšējā daļā no plkst. 14.00 - 17.00

14.00-15.00 Ventiņu valodas stunda (vada U.Grīnbergs)

15.00-16.00  "Pārventas atmiņu stāstu"stunda. 

16.00-17.00 Lasītāju kluba "Labirinta" stunda. Pasākumu vada Tatjana Liepiņa-Atvare

Pārventas bibliotēkas bērnu nodaļā (3.stāvā)  no plkst. 13.00-17.00

14.00-15.00 tikšanās ar bērnu dzejoļu grāmatas "Kāpēc man tāds deguns?" autori dzejnieci Ivetu Skapsti.

 15.00-16.00 Anekdošu un piedzīvojumu stāstu stunda. Tiks noskaidrots dižākais Pārventas stāstnieks.

16.00-17.00 Bērnu zīmējumu izstādes  "Skaistākās Hansa Kristiana Andersena pasakas" atklāšana.

17.00-18.00 Rotaļu stunda.

21.00 Diskotēka /Ventspils 3. vidusskola/

Pasākums bezmaksas

Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome

 

Uz tikšanos 21. maijā  Pārventā !

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!