Foto: F64
Pagājušonedēļ ugunsgrēkā Auces novada Vītiņu pagastā cietušajai daudzbērnu ģimenei, kurā ir desmit bērnu, plāno piešķirt pašvaldības īpašumā esošu dzīvokli, bet patlaban ģimenes uzturas pašvaldības krīzes centrā.

Auces novada domes priekšsēdētāja vietniece Vija Keršus informēja, ka patlaban šī ģimene, kurā līdztekus abiem vecākiem ir desmit bērnu, uzturas Auces novada krīzes centrā, un pašvaldība plāno ģimenei piešķirt dzīvokli no pašvaldības rīcībā esošajiem dzīvokļiem.

Tā kā ugunsgrēkā cieta arī ģimenes iedzīve, pašvaldība rūpēsies, lai sagādātu nepieciešamāko dzīvokļa aprīkojumu un sadzīves priekšmetus. Tas tikšot darīts pēc tam, kad ģimene varēs pamest krīzes centru un kad Sociālais dienests būs sniedzis savu atzinumu, skaidroja Keršus.

Krīzes centrā, kur līdztekus sociālajiem darbiniekiem ar ģimeni strādā arī psihologs, šī ģimene varētu uzturēties līdz 8.novembrim, skaidroja Auces novada pašvaldības Sociālajā dienestā.

Ģimene agrāk jau vairākkārt bijusi Sociālā dienesta redzeslokā, tā ir mazturīga, un pašvaldība ģimenei arī iepriekš sniegusi dažādu palīdzību. Ģimenē ir desmit bērnu, no kuriem vecākais šogad kļuvis pilngadīgs.

Kā ziņots, 10.oktobrī, neilgi pēc plkst.9 Auces novada Vītiņu pagastā izcēlās ugunsgrēks divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī. No ēkas otrā stāva ugunsdzēsēji izglāba 23 gadus vecu sievieti. Pārējie mājas iedzīvotāji bija evakuējušies pašu spēkiem jau pirms VUGD darbinieku ierašanās. Ugunsgrēkā cieta desmit gadus vecs zēns.

Dzīvoklī dega virtuve un griesti, bet iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls bija kāda pagaidām nenoskaidrota bojājuma radīta ledusskapja aizdegšanās. Ugunsgrēkā cietušais 2002.gadā dzimušais zēns tika nogādāts Dobeles slimnīcā, iepriekš informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Dobeles un apkārtnes slimnīcas ķirurģijas vadītājs Aivars Butulis pastāstīja, ka bērnam bijuši viegli apdegumi uz vēdera un nedaudz uz kājas, viņa stāvoklis esot stabils, un viņa ārstēšanu turpināja Dobeles slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!