Foto: F64

aunajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā pašvaldībām energoefektivitātes pasākumiem būs pieejami 31,4 miljoni eiro, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Līdzekļi būs pieejami energoefektivitātes paaugstināšanai pašvaldību ēkās, ēku renovācijai un rekonstrukcijai, kā arī - lai veicinātu atjaunojamo energoresursu izmantošanu ēku apsildīšanā.

Līdz šim energoefektivitātes pasākumus finansēja Klimata pārmaiņu finanšu instruments, taču šie līdzekļi ir ierobežoti. Tāpēc turpmākajos gados tieši ES fondi būs nozīmīgs finansējuma avots energoefektivitātes projektu īstenošanai.

"VARAM politika ir novirzīt šo atbalstu ne tikai attīstības centriem, bet arī 89 mazajām pašvaldībām, kas iepriekš nebija plānots. Vienlaikus uzskatu, ka pašvaldību energoefektivitātes programmu radītais pieprasījums varētu stimulēt uzņēmējus Latvijā attīstīt būvmateriālu un pasīvo ēku ražošanu," pauž vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Kopumā VARAM pārziņā nākošajā ES fondu plānošanas periodā būs deviņi specifiskie atbalsta mērķi, aptverot investīcijas ne tikai reģionālajai attīstībai, bet arī vides infrastruktūras attīstībai un vides aizsardzībai, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijām. Kopējais ES fondu finansējums VARAM pārziņā esošajiem 2014.- 2020. gada plānošanas perioda specifiskajiem atbalsta mērķiem būs 689,8 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!