Foto: DELFI
Valdība otrdien nolēma ļaut pašvaldībām vēl līdz nākamā gada beigām izlietot 2008.gadā piešķirtās dotācijas infrastruktūras attīstībai.

Vienreizēju dotāciju infrastruktūras attīstībai bijušajām pilsētu un pagastu pašvaldībām piešķīra 2008.gada budžetā un tās kopsumma bija 55,55 miljoni latu. Šī dotācija bija jāizlieto divu gadu laikā no piešķiršanas brīža jeb līdz šā gada beigām.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) apkopotie dati liecina, ka 16 novadu pašvaldības ir izlietojušas dotāciju neatbilstoši ministra rīkojumam vai nav to pilnībā apguvušas.

Paskaidrojumos kā galvenos argumentus dotācijas neatbilstošam izlietojumam vai savlaicīgai neizlietošanai pašvaldības minējušas sarežģītās publiskā iepirkumu procedūras, kā arī cenu svārstības tirgū, kas ļāva ieekonomēt un attīstīt vairāk infrastruktūras objektu nekā bija paredzēts ministra rīkojumā par līdzekļu izlietojumu. RAPLM norāda, ka prasība pašvaldībām atmaksāt neparedzētiem mērķiem izlietotos līdzekļus būtu papildu slogs to finansiālajam stāvoklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!