Foto: F64
Neskatoties uz Alūksnes novada pašvaldības iebildumiem, kā nerentabli no 1.septembra tomēr tiks slēgti reisi maršrutā Alūksne-Gulbene, informēja Alūksnes novada domē.

Alūksnes novada pašvaldība iepriekš saņēma valsts SIA "Autotransporta direkcija" Sabiedriskā transporta plānošanas daļas vēstuli, kurā tā informē par grozījumiem reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos.

Minētie grozījumi paredz, ka ar šī gada 1.septembri tiks slēgti maršruta Nr.7904 Alūksne-Gulbene reisi plkst.13 no Alūksnes autoostas un plkst.15.25 no Gulbenes autoostas ar izpildi pirmdienās un piektdienās.

Alūksnes novada domes teritoriālās komitejas sēdē augustā deputāti iepazinās ar Vidzemes plānošanas reģiona iesniegumu par minētā maršruta slēgšanu saistībā ar tā nerentabilitāti. Alūksnes novada pašvaldība Vidzemes plānošanas reģionam nosūtīja vēstuli, kurā tā nepiekrita šī maršruta slēgšanai. Maršruta saglabāšanai pašvaldība ieteica izmantot mazākas ietilpības autobusus un mainīt atiešanas laikus, lai tie būtu izdevīgāki iedzīvotājiem, taču šis viedoklis nav uzklausīts.

Kā pastāstīja Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova, pašvaldība mēģināja pieradīt, cik šis maršruts divas reizes nedēļā tai ir nozīmīgs. Bija iespēja, ka šo maršrutu varētu saglabāt, bet tādā gadījumā būtu jāatsakās no kāda cita maršruta, kas kursē biežāk un novada iedzīvotājiem ir vēl nozīmīgāks.

Autotransporta direkcija kā alternatīvas šim maršrutam norādīja Jēkabpils autobusa reisu un Gulbenes-Alūksnes bānīša reisu. Tomēr, kā stāsta Čugunova, Jēkabpils autobusa reiss var tikt izmantots tikai vienā virzienā, braucot uz Gulbeni, savukārt bānītis nebrauc pa autobusa maršrutu, tādēļ daļa apdzīvoto vietu paliek nesasniegtas.

Pašlaik pašvaldībai nav ieceres, kā šo situāciju risināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!