Foto: Publicitātes foto

Pirmdien Daugavpils pašvaldības uzņēmuma "Daugavpils siltumtīkli" valdes loceklis Māris Laudiņš iesniedza Domes priekšsēdētājai lūgumu atbrīvot viņu no valdes locekļa amata uz izmeklēšanas laiku, kā to prasa KNAB lēmums.

PAS "Daugavpils siltumtīkli" akcionāru sapulcē pieņemts lēmums par valdes locekli uz laiku iecelt Domes izpilddirektora vietnieku Valēriju Kononovu, informē Daugavpils pilsētas domes preses dienests.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pirmdien izsauca PAS "Daugavpils siltumtīkli" valdes locekli Māri Laudiņu, lai saņemtu skaidrojumu par notiekošo uzņēmumā.

Laudiņš iesniedza Domes priekšsēdētājai lūgumu atbrīvot viņu no valdes locekļa amata uz izmeklēšanas laiku, kā to prasa KNAB lēmums par drošības līdzekļa piemērošanu, kas neļauj pildīt valdes locekļa pienākumus, ziņo Daugavpils pilsētas domes preses dienests.

Kulakova sasauca PAS "Daugavpils siltumtīkli" akcionāru sapulci, kurā pieņemts lēmums atsaukt no ieņemamā valdes locekļa amata Māri Laudiņu, par valdes locekli uz laiku iecelt Domes izpilddirektora vietnieku Valēriju Kononovu.

KNAB darbinieki 1.februārī veikuši pārbaudi pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" administrācijā. Pārbaude pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" saistīta ar ierosinātu kriminālprocesu par Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu.

Kriminālprocesā vēl joprojām tiek veiktas neatliekamās procesuālās darbības, tāpēc izmeklēšanas interesēs KNAB nesniedz detalizētu informāciju.

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova iepriekš apstiprināja, ka KNAB darbinieki uz laiku bija aizturējuši uzņēmuma vadītāju Māri Laudiņu, kurš patlaban jau ir atbrīvots. Tāpat KNAB darbinieki uzņēmumā izņēmuši dokumentus pārbaudes veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!