Foto: DELFI Reporter
Bauskas slimnīcā pirmdien ārstējas 13 cilvēku pēc smagās avārijas, kad sestdien uz Bauskas šosejas sadūrās pasažieru automašīna un autobuss, aģentūrai BNS pastāstīja slimnīcas vadītājs Uģis Zeltiņš.

Taču viņš pieļāva, ka dažus pacientus ar salīdzinoši vieglākām traumām pirmdienas laikā varētu izrakstīt, jo cilvēki nevēlas ilgi palikt slimnīcā.

"Cietušajiem pamatā ir galvas traumas ‒ citam ir sejas kaulu lūzumi, citiem smadzeņu satricinājums," sacīja Zeltiņš.

Sestdien pēc traģiskās avārijas, kurā dzīvību zaudēji visi trīs pasažieru automašīnā braucošie, slimnīcā nonāca 23 cilvēki, no kuriem desmit pēc palīdzības sniegšanas tika palaisti mājās, bet 13 stacionēti.

Slimnīcas vadītājs kritizēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbību, jo cietušos līdz slimnīcai nogādājušas privātpersonas savās automašīnās.

"Pamatā visi tika atgādāti ar saviem transportiem. Kamēr tiek nodota informācija caur Rīgu, pacients jau ir ievests slimnīcā," viņš norādīja.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās (NMP) palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša aģentūrai BNS noraidīja pārmetumus par dienesta darbu, jo lielākā daļa cilvēku, kas izmantojuši savu transportu, lai nokļūtu slimnīcā, paši to izvēlējušies un viņu dzīvībai nav draudējušas briesmas vai arī nav bijušas smagas traumas.

"Ja nav smagu traumu un ja radi ir gatavi cietušos aizvest uz slimnīcu, mēs nevaram nekādi pretdarboties," sacīja Bukša. Viņa norādīja, ka NMP dienesta mediķi notikuma vietā ieradās desmit minūšu laikā pēc izsaukuma saņemšanas un uz vietas darbojās trīs brigādes, kuras apskatīja avārijā cietušos cilvēkus.

Taču lielākajai daļai cietušo nav bijušas dzīvībai bīstamas traumas, un šādos gadījumos pacienti var izvēlēties doties tālāk uz izmeklējumiem pie speciālistiem un NMP nav iespēju viņus apturēt. Turklāt arī brigādes mediķi var cietušoos pārbaudīt tikai tad, ja cilvēki piekrīt.

Bukša arī pastāstīja, ka trīs cietušos, kuriem konstatētas smagākas traumas, mediķi transportējuši uz slimnīcām, vienu uz Bauskas slimnīcu, bet divus ‒ uz Jelgavas slimnīcu.

Viņa norādīja, ka saziņa dienestā negadījumu laikā notiek nepārtraukti, un, ja būtu bijusi nepieciešamība, dienests varētu nosūtīt papildu brigādes uz notikuma vietu.

Viens no sestdien traģiskās avārijas iemesliem varētu būt ātruma pārsniegšana, aģentūrai BNS teica Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Precīzus negadījuma iemeslus policija noskaidros izmeklēšanā, taču viens no avārijas iemesliem varētu būt ātruma pārsniegšana, sacīja Sietniece. "Apdzīšana ir veikta, taču, kāpēc iebraukts autobusā, noskaidrosim izmeklēšanā," uzsvēra policijas pārstāve.

Jau ziņots, ka netālu no Codes pagasta jauna sieviete, veicot automašīnas "Opel" apdzīšanas manevru ar automašīnu BMW, iebrauca pretējā braukšanas joslā un ietriecās satiksmes autobusā "Mercedes Benz".

Negadījumā gāja bojā 1980.gadā dzimusī vadītāja un divi automašīnas pasažieri ‒ 1987.gadā dzimusi sieviete un 2003.gadā dzimis zēns.


Video - DELFI Aculiecinieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!