21.novembrī plkst.17.30 Daugavpilī, Latviešu kultūras centra koncertzālē, notiks "Attīstības partijas" dibināšanas kopsapulce, informēja partijas izveides darba grupā.

Kopsapulces gaitā paredzēta balsstiesīgo sapulces dalībnieku mandātu apstiprināšana, partijas statūtu un programmas apstiprināšana, partijas vadības ievēlēšana un debates.

Patlaban Daugavpilī veidojamās "Attīstības partijas" reģistrācijai ir savākti vairāk nekā 250 paraksti. Starp partijas dibinātājiem ir gandrīz visi LPP/LC Daugavpils reģionālās nodaļas biedri.

Par savām prioritātēm topošā partija pasludinājusi novada un valsts ekonomisko attīstību, kā arī ģimenes un garīgās vērtības. Par saviem uzdevumiem partija izvirzījusi piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, vēlāk - Saeimas vēlēšanās un darbu Daugavpils un reģiona jautājumu risināšanā.

Partijas izveides darba grupā iekļauti 11 cilvēki, tai skaitā bijusī Saeimas deputāte un Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode, politiķis un uzņēmējs Jevgenijs Vasiļjevs, LPP/LC Daugavpils nodaļas koordinators Vilhelms Maļina, Daugavpils domes deputāti no LPP/LC Ivars Šķinčs, Viktors Butāns, Sergejs Mihailovs un Jevgenijs Ustinskovs. Darba grupu vada Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Lēmumu par jaunas partijas izveidi LPP/LC Daugavpils nodaļas biedri pieņēmuši pēc politiskās un ekonomiskās situācijas valstī analīzes.

Jau ziņots, ka oktobra vidū par jaunas partijas - "Mūsu partija" - izveidi paziņojusi Daugavpils domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska (pašlaik vēl LSDPS), bet pagājušonedēļ - arī bijušais Daugavpils mērs un 11.Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis, kas ievēlēts no partijas "Vienotība" Latgales vēlēšanu apgabala saraksta.

Lāčplēsis cer, ka viņa partija kļūs par reģionālu politisku veidojumu, kurš spēs pārstāvēt Latgales intereses valsts līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!