Sastāvdaļas:
- 100 g pelēko zirņu
- 3 timiāna zariņi
- 2 lauru lapas
- 1 tējk. jūras sāls
- 3 timiāna zariņi
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 40 g speķa, vītināts, sagriezts mazos kubiņos
- 80 g vītinātas gaļas, sagriezta mazos kubiņos
- 2 ķiploka daivas, sagrieztas plānās šķēlītēs
- 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
Pagatavošana:
- Vakarā bļodā liec zirņus un pārlej ar aukstu ūdeni. Ļauj mērcēties 12 h.
- Nokās, liec katlā, pielej daudz ūdens, pieliec timiānu un lauru lapas. Liec uz lielas liesmas. Gaidi, kamēr uzvārās. Nogriez mazu liesmu, pievieno sāli un ļauj vārīties, līdz gatavi. Apmēram 40-50 minūtes (tas atkarīgs no zirņiem un tā, cik ilgi mērcēji).
- Tikmēr sagriez gaļas un ķiploku.
- Pannā lej eļļu, pievieno timiānu, abas gaļas un ķiploku. Cep uz vidējas liesmas, lai izdalās tauki, eļļa iegūst timiāna aromātu un gaļa izcepas. Kādas 6 minūtes.
- Pirms pasniegšanas šajā karstajā eļļā iemaisi zirņus, pieber piparus, visu labi apmaisi un pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit