Adventa laikā J. Rozes grāmatnīcās un citur būs pieejamas Ziemassvētku kartiņas, kuras Rīgas Domam dāvinājis mākslinieks Māris Subačs. Iegādājoties tās, ikviens varēs arī ziedot Doma baznīcas fondam, portālu "Delfi" informē projekta "Mans Doms" vadītājs Gatis Vectirāns.

"Atkal ir Ziemassvētki - dāvināšanas laiks. Grūti iedomāties gada nogali bez šiem svētkiem, ko svin visa pilsēta, ne tikai baznīca. Es ar prieku piedalos šajā laikā, aicinot ziedot Doma baznīcas atjaunošanai. Es nenožēloju baznīcu kā māju savā dzīvē, un man ir pieredze, ka, nosaucot baznīcā Dievu vārdā, labāk saprot visu lielo pasauli," aicinot līdzdarboties un ziedot, raksta mākslinieks Māris Subačs.

Kartiņas cena ir viens lats. Visa kampaņas laikā iegūtā nauda nonāks Doma Fondā, kurš izveidots, lai ar sabiedrības atbalstu rūpētos par Doma baznīcas renovāciju un uzturēšanu, padarot to par nozīmīgāko Rīgas un Latvijas sakrālo celtni.

Atbalstot to, kas rūpējas par ekoloģisku dzīvesveidu, un izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, no šīs nedēļas mājas lapā www.mansdoms.lv būs pieejama arī e-kartiņa - sūtītājam būs iespēja ar mākslinieka Māra Subaču rokrakstu uzrakstīt savu novēlējumu, izvēlēties vienu no piecām kampaņas kartiņām un nosūtīt to uz drauga epastu.

Ziemassvētku kartiņu ziedošanas kampaņa ir pirmā projekta Mans Doms aktivitāte, kurai visa nākošā gada garumā sekos daudzas citas, tai skaitā kultūras un mūsdienu mākslas notikumi, izglītojoši filosofijas semināri, filmu vakari un citas sabiedriskas aktivitātes, atklājot Rīgas Domā vēl neapjaustas izpausmes formas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!