Latvijas tūristu izvēle par labu Igaunijai jau vairākus gadus ir noturīga. Pērn 15% no veiktajiem ārzemju braucieniem no Latvijas ir bijuši uz kaimiņvalsti, kopējam tūristu skaitam no Latvijas sasniedzot pusmiljonu.

Kopumā 2008. gadā Igauniju apmeklēja 1,97 miljoni ārvalstu tūristu. No tiem gandrīz 100 000 nakšņojuši Igaunijā, savukārt vienas dienas apmeklētāju skaits sasniedzis 400 000 tūristus no Latvijas. 90% tūristu no Latvijas savus braucienus visbiežāk plāno paši un dažādus Igaunijas reģionus iecienījuši apceļot ar savu auto, informē Igaunijas Tūrisma padomes sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā Inga Skuja.

Vērtējot tūristu no Latvijas iecienītās atpūtas vietas Igaunijā, stabilu popularitāti saglabā Igaunijas dabas objektu apskate. Oficiālie statistikas dati par latviešu tūristiem Igaunijā liecina, ka lielākā daļa dod priekšroku atpūtai pie dabas. Tam seko atpūtas iespējas pie jūras un arhitektūra, un uzreiz pēc tam - kultūras pasākumu un muzeju apmeklēšana. Kā mazāk būtiski tika minēti restorāni un bāri, nakts dzīve un iespēja iepirkties.

Kā būtisku faktoru saviem ceļojumiem uz kaimiņvalsti, tūristi no Latvijas min Igaunijas tuvo atrašanās vietu, piedāvātās atpūtas iespējas un drošību.

Ceturtdien Rīgā ar foto izstādes "Igaunijas iespaidi!" atklāšanu netālu no viesnīcas "Hotel de Rome" (Kaļķu iela, Vecrīga) aizsākas Igaunijas Tūrisma padomes rīkotā vasaras kampaņa, kas iepazīstina ar Igauniju kā pievilcīgu pie dabas pavadītu brīvdienu galamērķi un mudina doties ceļojumos uz Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!