Foto: DELFI
Pagājušajā gada Latgalē policija ierosināja 98 kriminālprocesus par nelegālā alkohola tirdzniecību, un tas ir par 24 procesiem jeb gandrīz par ceturtdaļu vairāk nekā 2010.gadā, informēja policija.

Policija atzīst, ka ar akcizēto preču nelegālo apriti saistītie noziegumi Latgalē vienmēr ir bijuši aktuāli un ar plašu sabiedrisku rezonansi, un arī policijas darbā to apkarošana ir viena no prioritātēm.

Policija informē, ka visos Latgales reģiona pārvaldes iecirkņos pērn notika profilaktiskie reidi, un kopumā no nelikumīgas aprites izņemtas gandrīz 25 tonnas nelegālā alkohola (par 5 tonnām vairāk nekā 2010.gadā) un likvidētas gan vairākas nelegālā alkohola "ražotnes", gan arī tirdzniecības (realizācijas) "točkas".

Policija atgādina, ka, piemēram, aizvadītā gada sākumā apturēta nelegāla alkohola ražošanas "rūpnīca" kādā Daugavpils pilsētas mikrorajonā, kas bija ierīkota privātā teritorijā. Toreiz kratīšanas rezultātā kopumā tika konstatēti aptuveni 10,5 tūkstoši litru pašizgatavoto alkoholisko dzērienu (kandžas, brāgas), savukārt šī privātsektora saimnieks tika aizturēts.

Tāpat policija atgādina, ka pērn rudenī aizturētas piecas personas, kuras nodarbojās ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu lielos apmēros. Tajā reizē bija izņemts 500 litri spirta, 50 litri alkohola kannās, 1200 alkohola pudelēs, 90 litri dīzeļdegvielas, 11 100 cigaretes, 4 kastes ar korķiem, 1 kaste ar etiķetēm, 2 200 tukšas pudeles, 4 pudeļu korķu aizvākošanas mehānismi un naudas līdzekļi.

Savukārt šonedēļ Daugavpilī, Ķīmijas mikrorajonā policisti konstatēja nelegāla alkohola tirdzniecības vietu. Pret "točkas" pārdevēju, 1957.gadā dzimušu vīrieti, uzsākts kriminālprocess. Izņemtais alkohols nosūtīts ekspertīzes veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!