Foto: F64

Kolkas raga tuvumā sestdienas vakarā apgāzušās divas laivas un noslīkuši divi cilvēki, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Pašlaik zināms, ka izbraucienā ar sešām laivām devusies ārvalstnieku grupa. Divas no laivām apgāzušās un noslīkuši divi cilvēki - 1981.gadā dzimusi sieviete un 1984.gadā dzimis vīrietis. Pagaidām nav informācijas, no kādas valsts ir negadījumā iesaistītie.

Policijā izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 18.50.

Tā kā nelaime notikusi attālāk no krasta, turp devies Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC Riga) kuģis. Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina portālam "Delfi" informāciju solīja sniegt vēlāk.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere portālam "Delfi" teica, ka negadījums esot noticis apmēram kilometru no krasta, tāpēc VUGD brigāde turp nav devusies. Informācija par notikušo nodota Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram.

Arī Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Aldis Pinkens portālam "Delfi" sīkāk par notikušo pastāstīt nevarēja; viņš esot dzirdējis vien baumas.

Atbilstoši meteorologu prognozēm, sestdien vakarā Kurzemes ziemeļos un līča piekrastē ir spēcīgas vēja brāzmas līdz pat 20-22 metriem sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!