Otrdien ap 20.00 pie laikraksta "Kurzemnieks" redakcijas Kuldīgā, 1905. gada ielā, tika aizdedzināta žurnālistes personiskā automašīna ar "Kurzemnieka" logo un krāsainu ziedu uzlīmēm, liecina kurzemnieks.lv pieejamā informācija.

Kā informē laikraksts, kamēr īpašniece redakcijā strādāja, kāds sarkanajai automašīnai "Ford Focus" vadītāja pusē izsitis logu, ielējis degšķidrumu un iemetis nelielu pašdarinātu lāpu – tā liecina ugunsdzēsēju un policijas novērojumi.

Liesmas pamanīja un apdzēst palīdzēja divi "Kuldīgas ūdens" darbinieki, bet ugunsdzēsējus izsaucis vēl kāds cilvēks. Ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas par tīšu mantas bojāšanu dedzinot, notiek izmeklēšana. Tā kā nodarījums vērsts pret transporta līdzekli ar "Kurzemnieka" zīmi, tas, iespējams, saistīts ar laikraksta redakcijas vai tieši žurnālistes profesionālo darbību, norāda laikraksts.

Laikraksts arī informē, - kamēr mašīna tika dzēsta, diemžēl kāds vērotājs tumsā pamanījās nozagt melnu auduma somiņu, ko auto īpašniece uztraukumā bija nolikusi zemē. Tajā atradās melns maks ar kredītkartēm, dokumenti, gaišzils fotoaparāts, diktofons u.c. lietas. Zaglis pēc tam pa Ventspils ielu devies gar bijušo bērnu konsultāciju, iespējams, Estrādes parka vai citā virzienā, izmetot no somas sīkus priekšmetus.

Redakcija aicina atsaukties cilvēkus, kas kaut ko redzējuši dedzināšanas lietā, kā arī lūdz "Kurzemnieka" apkaimes iedzīvotājus un Ventspils ielas, Estrādes parka u.c. sētniekus informēt par priekšmetiem (sevišķi dokumentiem), kurus varētu būt izmetis somas zaglis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!