Foto: LETA
Arhitektu Kalinku ģimene, kurai pieder sabrukušo lielveikalu "Maxima" projektējušais uzņēmums "Kubs", atkal uz uzņēmuma vārda reģistrējuši savas automašīnas, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš rakstīja, Kalinku ģimene atbrīvojusies no firmai piederošajām auto. 26.novembrī "Lursoft" un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datu bāzes rādīja, ka SIA "Arhitektu firma Kubs" pieder četras automašīnas - luksus klases auto "Porsche Cayenne", BMW 735 un 2010. gada izlaiduma "Land Rover Discovery" un "Mercedes Benz C180". Taču jau 29.novembrī datu bāzes liecināja, ka arhitektu uzņēmumam vairs nepieder neviens no šiem auto.

"Pietiek" ziņoja, ka visas četras automašīnas nonākušas SIA "Ella" īpašumā, kura valdē ir Andris un Zane Kalinka, bet vienīgais īpašnieks ir 1981.gadā dzimušais Juris Kalinka.

Kalinkas "Pietiek.com" iepriekš skaidroja, ka automašīnas pārdotas, lai tiktu pie naudas operatīviem izdevumiem. Taču portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka it kā pārdotie auto nu atkal ir reģistrēti uz SIA "Arhitektu firma Kubs" vārda.

SIA "Arhitektu firma Kubs" valdē darbojas Andris Kalinka, Zane Kalinka un Dace Putniņa, bet tās īpašnieki ir Andris Kalinka un Dace Putniņa.

"Kubs" projektēja sagruvušo "Maxima" lielveikalu Zolitūdē. Ēkai 21.novembrī sabrūkot, gāja bojā 54 cilvēki. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Kratīšana notikusi arī pie arhitektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!