Foto: LETA
Tuvākajās dienās plānots pabeigt Mālpils novada Upmalās sprādzienā daļēji sagrautās ēkas iekonservēšanu, taču ēkā parādījušās vairākas plaisas, kuras raisa bažas, ka ēka nebūs atjaunojama un būs jānojauc, pastāstīja mājas apsaimniekotāja SIA "Norma-K" valdes loceklis Voldemārs Cērps.

Nākamajā nedēļā uz Upmalu, ekspertīzes veikšanai, dosies būvinženieri.

Cērps sacīja, ka pašlaik būtiskākie ēkas iekonservēšanas darbi jau ir pabeigti un nākamās nedēļas sākumā to paredzēts pabeigt. Ēkai jau ir nosiltinātas sienas, kā arī saremontēts jumts.

Taču pirms kāda laika ēkas sienās atrastas vairākas plaisas, kas raisījušas bažas, ka ēka nebūs atjaunojama un, iespējams, būs jānojauc.

"Plaisas rada bažas, ka ēka nebūs atjaunojama. Pagaidām nav zināms, cik nopietnas ir plaisas, tāpēc mēs atkārtoti esam sazinājušies ar Latvijas Būvinženieru savienību (LBS), lai tā veic atkārtotu ekspertīzi," teica Cērps.

Paredzēts, ka LBS speciālisti, lai veiktu atkārtotu ēkas ekspertīzi, ieradīsies nākamajā nedēļā un ekspertīzes slēdziens būs pieejams divu līdz triju nedēļu laikā.

"Pirms nav veikta atkārtota ekspertīze, nevar spriest par tālāko ēkas likteni. Iespējams, ka to varēs atjaunot, taču pastāv reālas bažas, ka ēka būs jānojauc. To varētu nojaukt daļēji vai arī pilnībā," pieļāva Cērps.

Jau vēstīts, ka trīsstāvu dzīvojamā māja Upmalās daļēji sagruva 2011.gada 16.oktobrī un negadījumā gāja bojā trīs sievietes un divi vīrieši, bet viena no cietušajām ‒ 84 gadus veca sieviete ‒ pēc divām nedēļām mira slimnīcā.

Traģēdijas dēļ bez pajumtes palika vairāk nekā 30 cilvēku. Nelaimes gadījuma iespējamā versija ‒ gāzes noplūde, kas izraisīja sprādzienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!