Piektdien ir noslēgusies konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts 2005” otrā kārta Pierīgā un par sakoptāko pagastu, uzvarot septiņās nominācijās, ir kļuvis Tukuma rajona Jaunpils pagasts, informēja Latvijas pašvaldību savienības pārstāve Dace Zvirbule.
Līdz ar to vērtēšana ir noslēgusies visos reģionos. Vidzemē ir uzvarējis Madonas rajona Ērgļu pagasts (padomes priekšsēdētājs Guntars Velcis), Latgalē – Balvu rajona Šķilbēnu pagasts (padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs), Kurzemē – Saldus rajona Nīgrandes pagasts (padomes priekšsēdētāja Indra Rassa) un Zemgalē – Bauskas rajona Iecavas novads (domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis).

Trešdien Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) rīkos konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts 2005” Rīcības komitejas, vērtēšanas komisiju priekšsēdētāju un reģionos uzvarējušo pašvaldību priekšsēdētāju sanāksme.

Pierīgas sakoptākais pagasts – Jaunpils – ir uzvarējis nominācijās “Bērniem un ģimenei draudzīgs pagasts”, “Pagasta attīstības iespējas”, “Zemkopība un lauku vide”, “Kultūrvides veidošana pašvaldībā”, “Vides aizsardzība”, “Sakoptākā uzņēmējdarbības vide” un “Dialoga meistari”.

Ogres rajona Madlienas pagasts ir uzvarējis četrās nominācijās – “Lauku ceļu saimnieks”, “Mežs un sabiedrība”, “Izglītība un sports”, “Iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība”.

Rīgas rajona Ķekavas pagasts ir uzvarējis divās nominācijās – “Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu pagasta iedzīvotājiem” un “Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!