Pagājušonedēļ Valmieras reģionālā vides pārvalde izskatīja administratīvo protokolu un kādam Staiceles nēģu cienītājam piesprieda vairāk nekā 1000 latu lielu soda naudu. 13. septembrī ap pusdesmitiem no rīta šis 1960. gadā dzimušais vīrietis tika pieķerts Salacas krastā pie Mežbiržu veikala ar 1 lielu nēģu maisu un 3 mazākiem.
" Gaišā dienas laikā visu acu priekšā dalīt nēģus," tā jau ir klaja bezkaunība, - secina Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektors Māris Kreišmanis. Pats nēģu dalītājs savā paskaidrojumā raksta, ka nēģus nopircis no nepazīstama vīrieša, kurš atbraucis ar BMW markas automašīnu. Tas skan gana smieklīgi, jo jau izsenis zināma staiceliešu nelegālā nodarbe - pie bijušās papīrfabrikas tilta ķert nēģus diennakts tumšajā laikā ar speciāli izgatavotiem nēģu groziem. Kā pastāstīja Kreišmanis, arī nule pieķertais staicelietis jau iepriekš nonācis viņu redzeslokā un brīdināts par makšķerēšanas pārkāpumiem.

Šoreiz neizdevās pierādīt šī cilvēka saistību ar nēģu ķeršanu, bet sods pienākas arī par atrašanos upes tiešā tuvumā ar nēģiem, kuru ieguve šajā laikā un vietā nav atļauta. Par to Staiceles nēģu cienītājam piespriests 200 latu administratīvais sods un vēl Ls 870 par dabai nodarīto zaudējumu (formula: par katru nēģi - un to bija 174 - jāmaksā Ls 5). Ja būtu izdevies pierādīt, ka staicelietis bija arī nēģu ķērājs, tad 870 lati vēl būtu pareizināti ar 3. Atsavinātie nēģi nogādāti Urgas pansionātā, tas arī dokumentāli apstiprināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!