Sastāvdaļas:
- 160 g ļoti maigi marinētu biešu*
- 700 g mizotu kartupeļu, sagriezti palielos kubiņos
- 70 g avokado, sagriezti vidēja izmēra kubiņos
mērcei:
- 20 g crème freche
- 1 tējk. graudaino sinepju
- šķipsniņa cukura vai nedaudz medus
- 1 ēd.k. citrona sulas
- jūras sāls
- melnie pipari, svaigi malti
- 60 ml extra virgin olīveļļas
Pagatavošana:
- Tvaicē vai vāri kartupeļus, līdz tie ir gatavi, bet nejūk ārā. Atdzesē.
- Bļodā sajauc kartupeļus, bietes un avokado kopā ar mērci. Pasniedz. Vari pārbērt ar kresēm.
- Pagatavo mērci. Bļodiņā ar putojamo slotiņu sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Recepte: Signe MeirānePapildinājumi:
*Ja nav pieejamas bietes patiešām maigā marinādē, tad labāk izmanto vārītas.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit