Foto: ČetrasSezonas.lv
Krēmīgi un viegli pikanti salāti. Vislabāk izmanto maigi marinētas bietes (bet nekādā gadījumā tādas, kurās vienīgais, ko jūt, ir etiķis) vai, ja tādu nav, tad vārītas bietes.

Sastāvdaļas:

  • 160 g ļoti maigi marinētu biešu*
  • 700 g mizotu kartupeļu, sagriezti palielos kubiņos
  • 70 g avokado, sagriezti vidēja izmēra kubiņos

mērcei:

  • 20 g crème freche
  • 1 tējk. graudaino sinepju
  • šķipsniņa cukura vai nedaudz medus
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • jūras sāls
  • melnie pipari, svaigi malti
  • 60 ml extra virgin olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Tvaicē vai vāri kartupeļus, līdz tie ir gatavi, bet nejūk ārā. Atdzesē.
  2. Bļodā sajauc kartupeļus, bietes un avokado kopā ar mērci. Pasniedz. Vari pārbērt ar kresēm.
  3. Pagatavo mērci. Bļodiņā ar putojamo slotiņu sajauc visas mērces sastāvdaļas.

Recepte: Signe MeirānePapildinājumi:
*Ja nav pieejamas bietes patiešām maigā marinādē, tad labāk izmanto vārītas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!