Šīs dienas laikā par plūdu draudiem Jelgavā brīdinātas pilsētas izglītības iestādes - skolas un bērnudārzi. Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza informēja, ka izglītības iestādēs veiktas pārrunas par rīcību plūdu gadījumā un tuvākajās naktīs visās skolās un bērnudārzos atradīsies dežurants.

Kā informēja Jelgavas pilsētas pašvaldībā, operatīvie dienesti turpinās strādāt pastiprinātā režīmā. Jelgavas Pašvaldības policija turpinās regulāri visu diennakti veikt patrulēšanu pilsētā.

Jau ziņots, plūdu dēļ Lielupē ir applūdusi ceturtā daļa jeb 25% Jelgavas pilsētas teritorijas. Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūrā "Pilsētsaimniecība" informē, ka ūdens līmenis uz plkst.14.30 bija sasniedzis 3,11 metru atzīmi, kas tiek uzskatīts par III pakāpes riska plūdiem Jelgavā (no 3,10 metriem), un šāda situācija, pēc statistikas datiem, atkārtojas reizi 10 gados vai retāk. Svētes upes līmenis Ūziņos ir sasniedzis 2,97 metru atzīmi.

Trešdien no rīta notikušajā Civilās aizsardzības apvienotās komisijas ārkārtas sēdē, kurā tika apspriesta plūdu situācija Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, speciālisti vienojušies, ka situācija tiek vērtēta kā nopietna.

Komisijas sēdē tika nolemts brīdināt pilsētas skolas, bērnudārzus, sociālās aprūpes centru, cietumu par iespējamiem plūdu draudiem.

Īpaši situācija tiks kontrolēta Jelgavas Valsts ģimnāzijas apkaimē. Operatīvo dienestu pārstāvji brīdinās arī iedzīvotājus, kas dzīvo 1., 2., 3., 4., 5.līnijā.

Pašvaldības un glābšanas dienesti aicina iedzīvotājus būs uzmanīgiem, nekāpt uz ledus un īpaši rūpīgi sekot līdzi bērnu gaitām, jo ir novēroti gadījumi, kad bērni kāpj uz ledus gabaliem, kas ir ļoti bīstami.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgiem un informēt operatīvos dienestus, ja ir zināms, ka vasarnīcu vai privātmāju rajonos, kaimiņos kāds varētu būt palicis bez sakariem un kādam ir vajadzīga palīdzība.

Iedzīvotājiem par draudu situāciju jāziņo glābšanas dienestam 112 vai pašvaldības policijai pa tālruni 63028550. Ja nav iespēja sazināties citādi, jāizkar gaiša auduma karogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!