Plūmju tarte ar mandeļu krēmu 

(4)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Plūmju tarte ar mandeļu krēmu
Foto: ČetrasSezonas.lv

Mandeles un plūmes ir klasiska kombinācija, ko nevar sabojāt, bet tikai papildināt un uzlabot. Šajā tartē satiekas Ziemassvētku garšvielas, mandeļu krēms, kas atgādina marcipānu, un skābas plūmes. Tie savienojas uz kraukšķīgas un plānas pamatnes un uzbur svētkus katrā kumosā.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 170 g kviešu miltu
  • 100 g mīksta sviesta
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • ½ tējk. malta kanēļa

pildījumam:

  • 75 g mandeļu*
  • 75 g mīksta sviesta
  • 75 g baltā cukura
  • 1 ola
  • naža gals malta kardamona
  • 4 tumšās plūmes
  • 1 ēd.k. pūdercukura

Rezultāts:

  • 1 tarte

Papildinājumi:

  • * var izmantot jau gatavus mandeļu miltus

Pagatavošana:

  1. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm. Kad ūdens atdzisis, ņem mandeles pa vienai un nolobi, ar pirkstiem izspiežot riekstu no mizas.
  2. Traukā sajauc sviestu, cukuru, olas dzeltenumu, sāli un kanēli, lai veidojas viendabīga masa. Pievieno miltus un ar rokām ātri iejauc mīklu. Ievieto vismaz uz stundu ledusskapī atpūsties. Ledusskapī mīklu var glabāt līdz pat 3 dienām, bet saldētavā - 3 mēnešus.
  3. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izrullē mīklu un ieklāj formā 34 x 11 cm. Ar mīklas rullīti nolīdzini maliņas un ar dakšu vienmērīgi sadursti pamatni. Ieliec formu saldētavā uz 20 minūtēm. Liec tartes pamatni cepties krāsnī 15 minūtes.
  4. No plūmēm izņem kauliņus un sagriez tās šķēlēs. Apber plūmes ar pūdercukuru un atstāj, lai atsulojas.
  5. Tikmēr pagatavo pildījumu. Virtuves kombainā pēc iespējas smalkāk sasmalcini mandeles ar cukuru. Pievieno sviestu, olu, kardamonu un sajauc visu viendabīgā masā. Nebrīnies par krēma daudzumu - pirmajā brīdī liksies, ka būs par maz, bet krāsnī mandeļu krēms palielināsies apjomā.
  6. Pusizceptajā formā ielej mandeļu krēmu un izlīdzini pa visu pamatni, virsū vienmērīgi izkārto plūmju šķēles, iegremdējot tās krēmā. Samazini krāsns temperatūru 180 grādus karstu un cep tarti vēl 30-40 minūtes.
  7. Izņem tarti no krāsns un atdzesē istabas temperatūrā.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.