Foto: Valsts policija
Valdība otrdien atļāva Valsts policijai (VP) iegādāties papildu aprīkojumu, lai tā varētu īstenot drošības pasākumus Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) laikā.

Lai nodrošinātu ar Valsts policijai nepieciešamo transportlīdzekļu iegādi saistītu izdevumu segšanu Latvijas prezidentūras laikā ES Padomē vasarā valdība Valsts policijai piešķīra 2 500 842 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar automašīnu, motociklu un motociklistu ekipējuma iegādi. Kopumā tika iegādātas 40 automašīnas par 1 544 444 eiro un 20 motocikli par 590 359 eiro.

Policijai gan izdevās ietaupīt finanšu līdzekļus, tāpēc Valsts policija ir izvērtējusi iespēju izlietot šo naudu papildu motociklistu ekipējuma, automašīnu aprīkojuma un zižļu iegādei.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Valsts policija plāno iegādāties 115 motociklistu ekipējuma komplektus par 217 695 eiro.

Tāpat VP plāno motociklistiem iegādāties papildu 115 vēju aizturošās kakla maskas, vasaras cimdus, termo zeķes un vēju aizturošās termo jakas. Nepieciešamais finansējums papildu ekipējuma priekšmetu iegādei ir 35 880 eiro.

Policija arī vēlas iegādāties ne mazāk kā 500 zižļu aptuveni 15 000 eiro apmērā. Par ietaupīto naudu VP arī grib iegādāties skaņas pastiprinātājus un skaļruņus automašīnām par aptuveni 36 000 eiro.
Valdība VP vēlmi akceptēja un par ietaupīto naudu atļāva iegādāties nepieciešamās lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!