Foto: F64
Otrdien, kad visā Latvijā pieminēja komunistiskā terora upurus, Jelgavas novada pašvaldība, ko vada Ziedonis Caune (ZZS), darba laikā sarīkoja policistu un sociālo darbinieku pārrunu semināru, kas noslēdzās ar skaļu popmūziku un alkohola pudeļu cilāšanu Zaķu pļavā Vilces pagastā, vēsta portāls "zz.lv".

Pāris stundu pēc uzstāšanās politiski represēto piemiņas pasākumā Svētbirzē ap pulksten 16.30 portāls Zaķu pļavā novēroja virkni Jelgavas novada pašvaldības darbinieku, tostarp sociālos darbiniekus, policistus un Cauni. Pārdesmit cilvēku kompānija bija sasēdusies ap galdiem nojumēs, daļa cepa gaļu, bet vairums pulcējās ap uzkodām un alkoholiskajiem dzērieniem, vēsta portāls.

Pamanījusi žurnālistus, Vilces pagasta pārvaldes vadītāja Anda Duge tos raidīja prom, sakot, ka "preses klātbūtne šajā pasākumā nav vēlama".

Jau pēc pulksten 17 Caune portālam telefoniski taisnojies, ka Zaķu pļavā uzturējies, "augstākais, pusstundu", jo vēlējies apskatīt, kā rit "seminārs". Kaut arī portāls novēroja, ka Caune bija labi iejuties darbinieku vidū, telefoniski viņš skaidroja, ka mūziku licis nogriezt klusāk, turklāt trešdien runāšot ar atbildīgo nodaļu vadītājiem par to, ka datums tādai pasēdēšanai pļavā nav izraudzīts pareizais.

Sarīkojumā Zaķu pļavā piedalījās ap trīsdesmit novada sociālo darbinieku, virkne pašvaldības policistu, tostarp arī novada Pašvaldības policijas priekšnieks Haralds Dauginovičs, vēsta portāls.

Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone atrašanos Zaķu pļavā darba laikā un alkohola pudeļu cilāšanu portālam skaidroja šādi: "Jelgavas novada pašvaldības sociālais dienests, savā ikdienas darbā strādājot tandēmā ar pašvaldības policiju – gan apsekošanās, gan problemātisko situāciju risināšanā, jau laikus bija plānojuši dažādu darba jautājumu un situācijas analīzes sanāksmi."

Kaņepone skaidro, ka katrā pagastā darbojas pa sociālajam darbiniekam, tāpat uz katru pagastu ir iedalīts atbildīgais pašvaldības policists. "Lai abi dienesti daudzās problemātiskajās situācijās spētu sastrādāties kompleksi, jautājumu izdiskutēšana tika plānota, sapulcinot visu pagastu sociālā dienesta darbiniekus un pašvaldības policistus," skaidro domes pārstāve.

"Jā, novada teritorija ir plaša un dienās, kad pašvaldības ēkas lielā zāle ir aizņemta, pasākumi tiek organizēti vai nu ārpus telpām vai kādā no pagastiem. Arī šoreiz – izbraukums tika plānots Vilcē – gan ar stingru darba kārtību izbraukuma pirmajā daļā, gan neformālo gaisotni – darba dienas noslēgumā," vēsta Kaņepone.

Viņa uzsvēra, ka pasākuma organizēšana 14. jūnijā neesot saistāma ar sēru dienas pasākumiem, jo "piemiņas vārdā darbs netiek paralizēts". "Novada domes priekšsēdētaja pievienošanās darbiniekiem pasākuma noslēgumā uz 20 minūtēm ir tikai ieinteresētības paušana, jo šādi dienestu vienojoši izbraukumi nav bieži," skaidro Kaņepone.

"Novada pašvaldības un savas personīgās cieņas apliecinājumu izsūtītajiem cilvēkiem priekšsēdētājs izrādīja, noliekot ziedus pie piemiņas akmens Svētbirzē. Ņemot vērā, ka arī Ziedoņa Caunes tēvs tika izsūtīts, ir neētiski piesaukt priekšsēdētāja vienaldzību pret 14. jūnija notikumiem," uzsvēra domes pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!