Prāmja līnija Ventspils - Sāremā, kuru operē Sāremā Kuģu kompānijas meitas uzņēmums "SSC Ferries", prāmja kustības grafiku papildinās ar trīs papildus reisiem laika periodā no 23. līdz 25.jūnijam, sakarā ar pieaugošo pieprasījumu pēc prāmja biļetēm šajā laika posmā.
Saskaņā ar "SSC Ferries" valdes locekles Anu Lompas teikto, jau pagājušais gads parādīja, ka Līgo svētku laikā cilvēku interese par prāmi starp Ventspili un Sāremā salu ir liela, un tāpēc kompānija nolēma veikt izmaiņas prāmja kustības grafikā un nodrošināt papildus reisus.

"Tagad svētku nedēļas nogalē ir iespējams ceļot dažādos laikos, kas dod iespēju ceļotājiem pavadīt vairāk laika brīnišķīgajā Sāremā salā vai Ventspilī," teica Lompa.

Prāmis "Scania" 23.jūnijā no Ventspils uz Sāremā salu aties plkst.08:00 un 20:00, bet no Mintu uz Ventspili plkst.14:00. 24.jūnijā prāmis kursēs parastajos laikos, no Mintu plkst.8:00 un no Ventspils plkst.18:00. Svētdien, 25.jūnijā, no Ventspils prāmis izies plkst.20:00, bet no Montu plkst.14:00. Sakarā ar izmaiņām kustības grafikā, tiek atcelts reiss 27.jūnijā no Ventspils.

Detalizēts prāmja kustības saraksts ir pieejams kompānijas mājaslapā: www.sscf.lv.

Pieaugušo biļešu cenas no 19.jūnija līdz 31.augustam ir 15 lati vienā virzienā un 23 lati abos virzienos. Bērniem no 11 līdz 17 gadu vecumam biļetes cena ir 10 lati vienā virzienā un 14 lati turp un atpakaļ. Automašīnas biļetes cena ir sākot no 20 latiem vienā virzienā un 33 latiem abos virzienos. Bērnu un skolēnu ekskursijām ir atlaides visu sezonas laiku.

Ventspils – Sāremā līniju apkalpo RO-RO tipa pasažieru prāmis "Scania", kas var uzņemt 300 pasažierus un 60 vieglās automašīnas, kā arī četrus autobusus. Brauciens ar prāmi no Latvijas uz Igauniju ilgst aptuveni četras stundas. Mintu osta Sāremā salā atrodas Sorves pussalā, 43 km attālumā no salas galvaspilsētas Kuresāres. Pasažieru, kas ceļo bez transporta līdzekļiem, nokļūšanu galvaspilsētā un atpakaļ nodrošina speciāls autobuss. Ventspilī prāmja piestātne izvietota blakus vecpilsētai un tikai 15 minūšu gājienā no pilsētas centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!