Foto: AFP/Scanpix

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") ceturtdienas vēlā vakarā Briselē simboliski Francijas prezidentam Fransuā Olandam pasniedza dokumentu ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē ieguldījumu klimata pārmaiņu kontrolē, pastāstīja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Šā gada decembrī Parīzē notiks Klimata konference. Simboliskajā pasniegšanā piedalījās arī Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.

Iepriekš 6.martā Briselē norisinājās pirmā Latvijas prezidentūras organizētā ES Vides ministru padome, ko vadīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA). Pēc plašām debatēm vides ministri vienojās par ES ieguldījumu klimata pārmaiņu samazināšanai pēc 2020.gada un apstiprināja ES un tās dalībvalstu iesniegumu ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām sekretariātam par ES Iecerētajām nacionāli noteiktajām saistībām (INDC) attiecībā uz emisiju samazināšanu.

Paredzēts, ka līdz 2030.gadam ES savas emisijas samazinās par 40% salīdzinājumā ar 1990.gadu. ES vides ministru pieņemtais lēmums īpaši būtisks starptautiskajām sarunām, gatavojoties Parīzes Klimata Konferencei, iepriekš paudis Gerhards.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisinās 2015.gada pirmajos sešos mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!