Liepājas tiesas tiesnese Sandra Briķe ceturtdien izbeidza administratīvo lietu pret Liepājas domes deputātu Stīnu Lorensu (zināmu kā Luijs Fonteins) "administratīvā pārkāpuma sastāva trūkuma dēļ", piektdien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze".

Sūdzību iesniedzis domes deputāts, Liepājas universitātes rektors Oskars Zīds, kurš Lorensa uzvedību 13. augusta domes sēdē lūdza kvalificēt kā "huligāniskas darbības, kas izpaudās necenzētu vārdu lietošanā". Tieši tāpat deputāta uzvedību raksturoja vēl viens liecinieks – Liepājas mērs Uldis Sesks, kurš, gaidīdams tiesas sēdes sākumu, pāršķirstīja grāmatiņu ar nosaukumu "Grāmata draņķīgai dienai", vēsta laikraksts.

Tomēr trīspadsmit liecinieku liecības, ko tiesa uzklausīja trīs tūrēs, ziedojot vairāk nekā astoņas stundas, nebija tik vienprātīgas, norāda laikraksts. Daļa Lorensa izteiktos rupjos vārdus bija uztvēruši tikai kā Seska nolamāšanu, norādot, ka priekšsēdētājs deputātu izaicinājis, neatbildot uz uzdotajiem jautājumiem. "Iespējams, atrodoties vienā telpā, deputāts Zīds daļu no domes priekšsēdētājam izteiktā apvainojuma uztvēra kā sev adresētu," pieļāva deputāts Ivars Kesenfelds.

Apsūdzētais nenoliedza, ka bijis rupjš, vēršoties pie mēra ar vārdiem angļu valodā "Uldi, tu esi idiots!" un piebilstot vēl dažas rupjības, norāda laikraksts. Taču dažas stundas vēlāk Lorenss mēram atvainojies un aicinājis pārrunāt konfliktu pie kafijas tases.

Sesks tiesā atzina, ka kaut ko līdzīgu atvainošanās vārdiem esot dzirdējis, bet neesot to pieņēmis, jo Lorenss viņu apvainojis daudzkārt un nav bijis saprotams, tieši par kuru reizi viņš atvainojas. Lorenss izteica gatavību vēlreiz lūgt piedošanu mēram turpat tiesas zālē: "Varbūt es varu atvainoties šodien, un mēs varētu beigt šo lietu?" Taču Sesks ierosinājumu noraidīja.

Tiesnese interesējās, kāpēc iesniegums policijai tapis pēc mēneša, nevis tūlīt, ja Zīdam licies, ka Lorenss uzvedas huligāniski. Viņa arī vēlējās zināt, kāpēc tas nav rakstīts valsts policijai, bet pašvaldības policijai, kas pakļauta tieši domes priekšsēdētājam un ir atkarīga no viņa labvēlības, ziņo laikraksts. Tāpat tiesnesi interesēja, kāpēc iesniegums rakstīts uz universitātes veidlapas un to parakstījis rektors, nevis deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!