Foto: PantherMedia/Scanpix
Mākslas muzejā Rīgas Birža 12.decembrī no plkst. 16.00 plašāka publika un masu mediji pirmo reizi tiks iepazīstināti ar tikko izveidotu izziņas kustību bērniem "Juši" un tās izdoto grāmatiņu "Ziemassvētki", portālu "Delfi" informē grāmatas izdevēji.

Kustība "Juši" mācīs bērniem paraudzīties uz notikumiem un lietām dziļāk, patiesāk, vērīgāk, izmantojot visas sešas maņas – redzi, tausti, dzirdi, ožu, garšu un intuīciju. Katrai no maņām radīts savs aizraujošs tēls – Auša, Tauša, Smeķis, Bolis, Ozis, Būtis. Kustības iedvesmotāji – Latvijas biznesa, kultūras un inteliģences pārstāvji.

Pasākumā tiks prezentēts arī pirmais kustības īstenotais projekts – grāmata par Ziemassvētkiem, kas uzskatāmi parāda, kā var pētīt, izprast un saskatīt lietas un notikumus dziļāk. Šobrīd jau 3500 grāmatas ir izsūtītas uz visām Latvijas skolām un bibliotēkām.

"Ziemassvētki" ir ilustrēta zināšanu grāmata, kas lūkojas uz Ziemassvētkiem ar zinātkāra bērna pētnieka aci. Kā un kāpēc Ziemassvētkos pārtapt par lāci? Kad īsti ir dzimis Jēzus? Kur rodas tradīcijas un kā tās vari radīt tu pats? Vai Ziemassvētku vecīšu vidū ir arī kāda vecenīte? Kas dzīvo eglē, kamēr tā vēl ir mežā? Grāmata zinātkāriem bērniem un viņu ģimenēm rosina ielūkoties, kas slēpjas aiz katras lietas un idejas mums tik pazīstamajos svētkos. Grāmatu papildina radoši uzdevumi un eksperimenti.

Pasākumā piedalīsies idejas autors Sandis Kolomenskis, idejas īstenotāji zīmolu ligzda MATKA, grāmatas redaktori – bērni, Jušu patstāvīgās mājvietas pārstāvis Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Jušu māksliniece Ingrīda Pičukāne, grāmatas autore Zane Zajančkauska, kostīmu māksliniece Šeila un daudzi citi zināmi un jūtoši cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!