Foto: LETA
Ceturtdien Melngalvju namā pulcējas 20 ģimenes no visiem Latvijas novadiem un pilsētām, lai kopā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu Rātslaukumā iedegtu Ziemassvētku egli.

Bērziņš uzsvēra, ka šovakar Melngalvju namā aicinātās ģimenes, lai arī pārstāv dažādus novadus un dažādas pieredzes, ir stipras un aktīvas sava darba darītājas. Prezidents vēlēja katrai ģimenei iedegt Ziemassvētku egli arī savās mājās.

Prezidents kuplā skaitā sanākušajiem vēlēja priecīgus Ziemassvētkus un veiksmīgu Jauno gadu, aicinot ģimenes Melngalvju namā justies kā savās mājās. "Es ceru, ka kopā spēsim pavadīt patīkamu pēcpusdienu, lai tā paliek mums atmiņā," vēlēja valsts pirmā persona.

Prezidents atzīmēja, ka šovakar ģimenēm būs nebijusi iespēja pirmo reizi iedegt Ziemassvētku egli Rātslaukumā, nevis kā ierasts - pie Rīgas pils.

Pēc svinīgā pasākuma un kopīgās fotografēšanās prezidents ar ģimenēm dosies uz Rātslaukumu, kur, dziedot Ziemassvētku dziesmas, iedegs eglīti.

Ziemassvētku egli kopā ar valsts pirmo personu iedegs Apīņu ģimene no Salas novada, Butleru ģimene no Raunas novada, Gorinu-Drozdoviču ģimene no Smiltenes novada, Hrapānu ģimene no Daugavpils novada, Jemeļjanovu ģimene no Ilūkstes, Jurku ģimene no Valmieras, Kressu ģimene no Rīgas, Mažeiku ģimene no Aknīstes novada, Paukštu ģimene no Ilūkstes, Pauliņu ģimene no Ventspils, Rožu ģimene no Rūjienas, Smiltnieku ģimene no Dobeles novada, Šteinu-Vildiņu ģimene no Amatas novada, Štokmaņu ģimene no Pāvilostas novada, Vadoņu ģimene no Nīcas novada, Sviklānu ģimene no Saulkrastiem, Sikoru ģimene no Jūrmalas, Muižnieku ģimene no Ādažiem, Turkovu ģimene no Salacgrīvas novada un Gavaru ģimene no Apes novada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!