Foto: LETA

Lai arī iepriekš tika lēsts, ka Latviju tās pirmās prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā kopumā apmeklēs vismaz 25 000 ārvalstu politiķu un amatpersonu, kā arī 700 žurnālistu, sešu mēnešu laikā prezidentūras pasākumus Latvijā apmeklējuši 800 žurnālisti no vairāk nekā 40 valstīm, liecina prezidentūras sekretariāta apkopotā informācija.

Sekretariāta apkopotā informācija liecina, ka kopumā žurnālisti prezidentūras pasākumus Latvijā apmeklējuši 1900 reizes. Viņu ērtībai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā iekārtotais mediju centrs strādājis 623 stundas 76 dienu garumā, savukārt visilgāk - 18 stundas bez pārtraukuma.

Savukārt, kā informēja prezidentūras Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone, kopumā 25 300 dalībnieki piedalījušies prezidentūras pasākumos Latvijā.

Jau ziņots, ka Latvija par savas pirmās prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošanu ES kaimiņu reģionos, kā arī veicināt konkurētspējīgāku ES kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014. gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!