Foto: LETA

Somijas koncerna "S Group" meitasuzņēmums AS "Prisma Latvija", kas Latvijā pārstāv "Prisma" lielveikalus, lūdz telpu īpašniekus sniegt slēdzienus par nomāto veikalu telpu un ēku drošību, norāda "Prisma Latvija" drošības un tehniskā dienesta vadītājs Ģirts Bondars.

Viņš skaidro, ka pārbaužu laikā nevienu no "Prisma" veikaliem nav plānots slēgt. Telpu un ēku īpašnieki neatkarīgi no šī apstākļa veiks savas regulārās pārbaudes.

Bondars atzīmē, ka vakardienas gaitā "Prisma" veikalus jau ir apmeklējuši Valsts būvinspekcijas inspektori un veikuši ēku konstrukciju pārbaudi. "Prisma Domina" un "Prisma Deglava" vakar tika atzītas par drošām. "Prisma Latvija" sagaida, ka pārbaudes tiks veiktas visos veikalos.

Kopumā Rīgā ir pieci "Prisma" veikali. Uzņēmuma pārstāvis atklāj, ka "Prisma Domina" īpašniece ir SIA "Baltic Red", kas pārvalda tirdzniecības centru "Domina Shopping". Veikala "Prisma Deglava" īpašniece ir SIA "Eastcapital", veikala "Prisma Plaza" īpašnieki ir tirdzniecības centrs "Rīga Plaza", veikala "Prisma Imanta" īpašniece ir SIA "Imanta Retail Park", bet veikala "Prisma Sporta" īpašniece ir SIA "Metro Capital Management".

Kā ziņots, plaisas "Prisma" veikala griestu sijās pēc Zolitūdes traģēdijas bija pamanījis un nofotografējis kāds no veikala apmeklētājiem. "Domina Shopping" direktore Ilze Brazeviča skaidroja, ka tās neapdraud cilvēku dzīvību - plaisas veikala sienās ir kosmētiskas un tās radušās dekoratīvajā reģipsī un nerada draudus nesošajām konstrukcijām.

"Domina Shopping" tehniskais vadītājs Kaspars Riters informēja, ka "Domina Shopping" katru dienu apseko astoņu cilvēku komanda - tehniskie darbinieki un piesaistīts apakšuzņēmums SIA "Caverion Latvija", pārliecinoties par tirdzniecības centra tehnisko stāvokli un tā drošību. Vispārējiem drošības jautājumiem 24 stundas diennaktī seko līdzi arī tirdzniecības centra apsardzes darbinieki.

AS "Prisma Latvija" dibināta 2006.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecību.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Prisma Latvija" apgrozījums pērn bija 25,54 miljoni latu, kas ir par 42% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 17,17 miljoni latu. Pērn pieauguši uzņēmuma zaudējumi - no 4,5 miljoniem latu līdz 5,6 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!